Het zes-maanden-voedselmonster

Posted by on sep 24, 2014 in Voeding | 3 Comments
Het zes-maanden-voedselmonster

Als je kindje nog geen zes maanden is, is er niets aan de hand. Je geeft vrolijk borst- of flesvoeding, je kindje vraagt erom, het gaat prima. Maar dan is je kindje ineens zes maanden. 

En hij of zij verandert in een voedselmonstertje. Fruithapje hier, groentepapje daar. Ineens prop je van alles in je kind. En hij of zij eet het op. Of eigenlijk is de ene helft op de slab beland en de andere helft op de grond. Je hoopt maar dat er ook nog een paar hapjes daadwerkelijk zijn doorgeslikt en in het kleine maagje zijn aan gekomen.

Hoe kan dat toch, van de een op andere dag? Je kindje is halfjarig en moet ineens van alles eten.
Hier gaat vooral het fruithapje goed. Het moet niet te waterig zijn, er moet banaan inzitten en liever geen stukjes bevatten.
Ja, meneer heeft een eigen wil!

Als ik al aan kom met de lepel met worteltjes, bloemkool of broccoli, trekt zoonlief een heerlijk getver-wat-vies-gezicht. Twee hapjes wil hij nog wel voor me proberen, maar dan blijven de lippen stijf op elkaar. En na een likje aan een stronkje broccoli trekt het kleine gezichtje scheef van afschuw en krijg ik er met geen mogelijkheid meer iets in.

Een broodkorst kan hij ook nog wel waarderen. Lekker sabbelen totdat de hele toet onderzit en wederom maar een klein miezerig kruimeltje in de mond. Want naast voedselmonster is je baby ook verandert in ik-knoei-werkelijk-alles-onder-mama-wast-wel-monster. Mijn moeder zei altijd: ‘lekker kneien’.

Wat vind jouw kindje lekker? 

3 Comments

 1. Vlijtig Liesje
  24 september 2014

  De mijne waren gek op de worteltjes potjes van Olvarit.

  Reply
 2. Nicole
  24 september 2014

  Hier gaat alles naar binnen, groente, fruit, brood.. yummm
  Zijn wel met 4 maanden voorzichtig aan begonnen al met groente maar ging vanaf dag 1 al goed!

  Reply
 3. Tamara
  24 september 2014

  Oooh wennen! Hier een alles eter en liefst juist weer stukjes en zelf doen vooral 😉 komt vanzelf het eten hoor. Soms vinden ze fles/borstvoeding gewoon nog er fijn.

  Reply

Leave a Reply