Zoon 17 maanden en vakantie update

Posted by on aug 20, 2015 in Dreumes, Vakantie | One Comment
Zoon 17 maanden en vakantie update

We zijn er weer eens! Na een heerlijke vakantie ben ik weer present om zo nu en dan een blogje te typen. Op jufmaike.nl zijn de blogjes wel door gegaan, zoals 35 x spelen met schelpen. Ik heb vijf weken vakantie gehad. En wat is ons lieve zoontje gegroeid! De hoogste tijd voor een update. 

Luka en Maike tuin

De eerste vakantieweek bestond voornamelijk uit allerlei klusjes doen en schoonmaken. In deze week is zoonlief begonnen met lopen! Wat een mijlpaal. Hij werd er zelf ook heel blij van.

De tweede week gingen we naar het chalet van mijn schoonouders. Het was lekker weer. Helaas niet warm genoeg om te zwemmen. Maar we konden lekker fietsen, wandelen en op de veranda zitten. Daar vermaakte de dreumes zich ook prima. Met traphekje, dus hij kon goed oefenen met lopen en nergens heen.

De derde week bleven we nog een paar dagen in het chalet. Op donderdag naar de Efteling met mijn ouders. Het was goed te doen qua drukte. ’s Morgens regende het heel hard. Maar in de middag brak de zon door. We hielden het lang vol, bij het sluiten van het park gingen we pas naar huis.

Zoonlief in de Efteling

Op vrijdag pakten we alles weer in om op zaterdag naar Normandie in Frankrijk te kunnen rijden. We vertrokken vroeg om alle zwarte zaterdag drukte voor te zijn: 5.30 uur. Met tassen aan de stoelen vast vol speelgoed.
De reis ging prima. We reden lekker vlot, zoonlief hield het goed vol en sliep veel.

Hij praatte al veel, maar in Frankrijk kletste hij de oren van ons hoofd. Alles na zeggen, veel herhalen en al veel begrijpen. Het woord ‘opa’ is nog steeds favoriet. Hij pakt heel vaak iets wat op een telefoon lijkt. Bijvoorbeeld een afstandsbediening of reader van de bank. Zet het aan zijn oor en roept ‘hai, opa!’. Ik vergeet er vast ook veel, maar hij kent de woorden: poes, tafel, stoel, cado (avocado), ijs, ei, aabei (aardbei), chocola (chocola), tansen (dansen), opa, oma, mama, papa, ja, nee, aap, koosje (knuffel), kuus (kus), open, kimmen (klimmen), stappe, pinses (prinses), auto, fies (fiets), uit.

Luka en Maike kapel tuin

Het auto rijden in Frankrijk zelf vond hij niet zoveel aan. Zodra hij eruit mocht was het ‘stappen, stappe, stappe’. In een mooie tuin daar wilde hij zelfs alleen maar lopen en was constant op zoek naar ‘kip’ of ‘jater’ (water). Daarna viel hij doodmoe in de auto in slaap. Wat wil je ook met al dat geloop.

Het liefst speelt hij de hele dag met water. Als het niet te koud is dan ;). Van de zee moest hij niet zoveel hebben. De mensen op het strand waren een stuk interessanter. Rust hebben we dus niet meer, we moeten constant achter hem aan ;).

Een fantastische leeftijd en een heerlijke vakantie.

Heb je ook een fijne vakantie gehad? 

1 Comment

  1. Vlijtig Liesje
    21 augustus 2015

    Ik vind die boom met dat gezicht mooi!

    Wij hebben ook een prima vakantie gehad. Maar ik vind het niet erg dat volgende week alles weer gewoon wordt.

    Reply

Leave a Reply