Vakantie? Chill modus aan

Posted by on feb 27, 2015 in Vakantie | 2 Comments
Vakantie? Chill modus aan

Ik heb voorjaarsvakantie. En tijdens vakanties doe ik het liefste zo weinig mogelijk. Zodra ik de schooldeuren uit stap en het woord VAKANTIE! in mijn hoofd op komt, gaan mijn hersenen in de chill modus. Hoe mijn vakantie verloopt, lees je hier. Vakantie? Chill modus aan!
Chill modusDe laatste schoolweken voor de vakantie zijn voor een leerkracht vaak heel druk. Registratie, rapporten schrijven, oudergesprekken. Zodra dan eindelijk de vakantie in zicht komt, ben je er ook echt aan toe. Want deze weken werken we ook wel een aantal uurtjes extra. Zo ‘betalen’ we voor de vele vakanties die we hebben. Thuis rapporten schrijven als zoonlief slaapt, oudergesprekken in de avond en je voorbereiding ook thuis moeten doen. Want door al die gesprekken heb je daar geen tijd voor.

In de vakantietijd lijken mijn hersenen in een soort zwangerschapsverlof te gaan. Het liefste loop ik dagen in een huisbroek door het huis te scharrelen. Een beetje cocoonen met mijn gezin dus.

En helaas helaas, het huishouden is na die drukke schoolweken ook een puinhoop, dus de eerste vakantiedagen ren ik met een stoflap het huis door. Om er ook maar weer zo snel mogelijk vanaf te zijn.

We gaan er ook veel op uit. Naar de kinderboerderij, wandelen, zwemmen en hopelijk snel ook fietsen.

Manlief en ik gaan elke schoolvakantie een dag naar de sauna. Een moment voor onszelf, echt even chillen en uitrusten, heerlijk!

Het liefste ga ik op vakantie. In de vakanties gaan we dan ook vaak wel een paar dagen weg. Maar daarover later meer.

Maar de bank roept weer. De vakantie is nog niet voorbij, dus ik ga weer even in mijn chill/cocoonmodus.

Wat doe jij het liefste in vakantietijd? 

 

2 Comments

 1. Vlijtig Liesje
  27 februari 2015

  Lezen!

  Reply
 2. Bianca
  27 februari 2015

  Wij gaan er graag lekker op uit, naar een leuke stad, dierentuin, wandelen, theater, etc. Ook genieten we van het niet zo vroeg te hoeven opstaan. Heerlijk vakantie, helaas gaat het veel te snel voorbij…

  Reply

Leave a Reply