Voorlees tag

Posted by on jan 27, 2015 in Lezen, Tag | 5 Comments
Voorlees tag

Het zijn de Nationale voorleesdagen. Ik vind voorlezen ontzettend belangrijk! Daarom heb ik speciaal voor de voorleesdagen de voorlees tag bedacht. Natuurlijk komen eerst mijn antwoorden op deze tag. Neem hem gerust over als je het leuk vindt! 

voorlees tag

1. Hoe vaak lees je voor?

Ik lees elke dag dat ik thuis ben met zoonlief minstens een boek aan hem voor. Meestal zijn het wel drie boeken, want boeken voor baby’s zijn nogal kort ;). Op de dagen dat ik werk, lezen zijn opa’s en oma’s of manlief voor.

2. Wat is je favoriete voorleesboek?

Het liefste lees ik prentenboeken voor kleuters voor, dan kan ik ze alvast even testen voordat ik ze aan de klas voorlees ;). Maar daar heeft zoonlief nog niet zoveel aan.
Ik vind Dikkie Dik heel leuk om voor te lezen. Wat een lieve poes en hij beleeft leuke avonturen. Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik staat op het verlanglijstje voor zijn eerste verjaardag.

Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik

3. Wat is het favoriete voorleesboek van je kind(eren)?

Hier vindt zoonlief het boekje Hup! erg leuk. Er zitten van die flapjes in die je kunt open maken. Telkens doet een dier iets wat hij goed kan. En natuurlijk moet je hard ‘Hup!’ roepen. Hilarisch vind zoonlief dat.

Hup

4. Waar werd je als kind het liefst uit voorgelezen?

Ik was een groot fan van de boeken van Annie M.G. Schmidt. Het boek Jip en Janneke kreeg ik als baby en is letterlijk stuk voor gelezen. Gelukkig kreeg ik een nieuw exemplaar bij de geboorte van onze zoon van mijn collega’s.

Jip en Janneke

5. Hoe lees je voor?

Ik ben dol op het nadoen van stemmetjes. Als juf ligt mijn klas daar regelmatig om in een deuk. Ze blijven er in ieder geval goed bij betrokken! De mannen krijgen sowieso een zwaardere stem, want zo’n hoge vrouwenstem is natuurlijk maar gek als er een papa in het verhaal voor komt. Het liefst doe ik er ook allerlei bewegingen bij.

6. Waar lees je voor?

Ik lees zoonlief meestal overdag voor. We zitten dan samen op de bank en zoonlief op schoot met het boekje voor zijn neus. Bewegingen doen, zoals ik graag doe, is dan wat lastiger, maar de stemmetjes lukken dan gelukkig goed.

7. Wat is je voorleestip?

Lees eens voor op een spannende plek. Maak bijvoorbeeld een tent door een laken over twee stoelen te spannen. Ga er met elkaar onder zitten en lees daar voor.

Laat je het weten als je de tag over genomen hebt? Ik kom hem graag bij je lezen! 

5 Comments

 1. Vlijtig Liesje
  27 januari 2015

  Dikkie Dik las ik ook altijd graag voor. En Nijntje Pluis ook.

  Reply
  • Mama Maike
   27 januari 2015

   Ja Nijntje is ook fantastisch! Daar moeten we inderdaad ook nog meer boeken van :).

   Reply
 2. Mama's Jungle
  27 januari 2015

  Leuke tip bij 7, thanks. Wij lezen altijd eventjes voor het slapen gaan. Ben toevallig een beetje zoekende voor leuke boekjes voor 1,5-2 jr. Leuke tag.

  Reply
  • Mama Maike
   27 januari 2015

   Dank je! Ik hoop dat je er leuke tips uit kunt halen :). Neem je de tag over?

   Reply
 3. Fleur
  28 januari 2016

  Hi, ik vond je Voorlees Tag omdat ik hetzelfde in gedachte had om op te zetten ;D Maar bij deze heb ik die van jou ingevuld! Was erg leuk om te doen

  Reply

Leave a Reply