Tag: It’s weekend! Zaterdag tagdag

Posted by on sep 13, 2014 in Tag | No Comments
Tag: It’s weekend! Zaterdag tagdag

Het is zaterdag, tijd voor een nieuwe tag! Ik zag een tijdje geleden de It’s weekend! tag bij Mamakletst. Toen ik ‘m van de week ook bij Mamaliefde voorbij zag komen, vond ik het er wel echt tijd voor worden. Het is tenslotte weekend. Komt ‘ie!

1. Heb jij op zaterdag en zondag weekend of heb je op andere dagen vrij?

Ik sta woensdag tot en met vrijdag voor de klas. Op de zaterdag en de zondag is ook mijn man vrij, dan hebben we dus echt weekend met het gezin.

2. Hoe laat sta je op in het weekend?

Dat verschilt enorm. Zoonlief bepaalt hoe laat we opstaan. Hij is vaak om 6.30 uur al wakker. Maar meestal kan hij na een half uurtje spelen bij ons in bed wel weer verder slapen. Dan kan het maar zo 10.00 uur worden voordat we opstaan. Soms blijft hij wakker en dan moeten wij er natuurlijk maar uit met z’n allen.

3. Hoe ontbijt je in het weekend?

Meestal eten we wel uitgebreid. Een gebakken ei, een lekker broodje. Tenzij we een drukke dag hebben en bijvoorbeeld naar een verjaardag gaan. Dan ontbijten we snel met wat muesli.

4. Hoe ziet jouw weekend er meestal uit?

Zaterdag is de grote schoonmaak- en boodschappendag. Manlief doet boodschappen terwijl ik het huis onder handen neem. Wat heb ik daar een hekel aan zeg! Zie ook de gelukkig huisvrouw tag. Maar een vies huis is voor niemand goed. Vaak hebben we op zaterdag ook wel iets: bezoek, een verjaardag, een uitje met de familie.
Zondag is echt onze gezinsdag. We vieren het weekend met z’n drieeen. We gaan wandelen, doen een spelletje, drinken ergens koffie of we gaan erop uit. Verder lezen we wat (alsof ik daar ooit nog aan toe kom) en zijn we heerlijk aan het relaxen.

5. Wat doe je het liefst in het weekend?

Ik ga het liefste een weekend weg. En dan vooral naar de zee. Ik ben dol op vakanties, dus wat mij betreft zijn we elk weekend en elke vakantie weg. Maar helaas staat er wel een kastanje-, maar geen geldboom in de tuin. Dus op de tweede plaats staat erop uit. Niet veel doen, maar even uitwaaien. Even weg van alle dagelijkse sleur.

6. Wanneer plan jij je activiteiten voor het weekend?

Tegenwoordig plannen we wat meer vooruit. Zoals bijvoorbeeld de tuin die onder handen genomen moet worden. Anders zitten onze weekenden zo vol. We plannen dus ook bewust zo min mogelijk op zondag, zodat we dan echt kunnen relaxen en fijn met elkaar kunnen zijn.

7. Ben je ook bezig met je studie of werk in het weekend?

Ik studeer niet meer, maar ik ben zeker met mijn werk bezig. Mijn lessen voor de week erop voorbereiden, bloggen, voor jufmaike.nl schrijven, het komt zeker voor. Ik probeer het wel zo min mogelijk te doen, zodat ik goed kan uitrusten, maar vaak kan ik het niet laten.

8. Hoe laat ga je naar bed in het weekend?

Meestal stort ik op vrijdag al om 22.00 uur helemaal in. We zitten dan onderuitgezakt voor de tv, maar de Netflixserie of -film houd ik meestal niet tot het einde vol. Op zaterdag ga ik dan meestal pas rond 0.00 uur naar bed. Dan zal je altijd zien dat zoonlief op zondag om 6.30 uur wakker wordt en niet meer gaat slapen. Op zondag ga ik rond 23.00 uur  naar bed, net als de rest van de week.

Laat je het me weten als je de tag overneemt? Ik lees graag hoe jij je weekend doorbrengt. Reacties zijn natuurlijk ook welkom! 

Leave a Reply