Weekendtip: spelen met brooddeeg

Posted by on jan 10, 2015 in DIY, Knutselen, Spelend leren | 2 Comments
Weekendtip: spelen met brooddeeg

Brooddeeg is leuk voor alle leeftijden! Het is heel makkelijk te maken. Er valt heerlijk mee te knutselen. En als het droog is, heb je een mooi werkje dat je kunt schilderen. 

Spelen met brooddeeg

Op jufmaike.nl heb ik het recept voor brooddeeg gezet. Je maakt het supersnel van bloem, water en olie. Je hebt het waarschijnlijk allemaal al in huis!
Je vindt daar ook tips om je kind ermee spelend te laten leren.

Brooddeeg met je baby

Ook met je baby kun je prima met brooddeeg aan de slag. Ik gaf mijn zoontje een schort en een speen in de mond. Ik zette hem in de kinderstoel en legde wat brooddeeg op het tafeltje van de stoel.

Baby met brooddeegHij vond het prachtig! Zonder speen ging het goedje natuurlijk richting de mond. Maar met speen in, speelde hij er wel een kwartier mee. Hij kneep erin, pakte er plukjes vanaf en sloeg erop. Heel goed voor de fijne motoriek!

Baby speelt met brooddeeg

Knutselen voor de kinderkamer

Je kunt zelf met brooddeeg mooie beeldjes maken voor de kinderkamer om op te hangen. Ik heb de eerste letter van zoonlief gemaakt. Deze kun je natuurlijk zelf verven en lakken. Maar ik laat mijn zoontje het schilderen met vingerverf. Dan wil ik het aflakken en ophangen op de deur van zijn kamer.
Wordt vervolgd dus!

Letter van brooddeeg

Meer tips?

Op Pinterest heb ik allerlei ideeën verzameld om met brooddeeg aan de slag te gaan.

Follow Maike Douglas-Westland’s board DIY brooddeeg on Pinterest.

Welke ideeën heb jij om met brooddeeg aan de slag te gaan? 

2 Comments

 1. Linda
  11 januari 2015

  Brooddeeg is zeker ontzettend leuk. Al ben ik toch iets meer dan van zoutdeeg. Heb daar met de kerst nog leuke handafdrukken van gemaakt.

  Reply
 2. Sas
  11 januari 2015

  ja dit is zo leuk! Deden we op mijn oude werk ook altijd…

  Reply

Leave a Reply