Voorbereiden op school met Peppa Pig + winactie

Posted by on mei 13, 2015 in School, Spelen, Winnen | 22 Comments
Voorbereiden op school met Peppa Pig + winactie

Spannend, je kind gaat voor het eerst naar school. Met Peppa Pig kan je kind zich goed voorbereiden of schooltje (na)spelen. Ik geef wat tips om met het Peppa Pig klaslokaal te spelen. En je kunt een Peppa pakket winnen! Lees snel mee met voorbereiden op school met Peppa Pig + winactie. 

Peppa Pig

Ken je Peppa Pig al? Peppa is een lief varkentje. Ze woont samen met haar vader, moeder en haar broertje George. Ze speelt het liefst spelletjes, kleed zichzelf mooi, maakt mooie uitstapjes en springt het liefst in modderbaden. Ze heeft allerlei vriendjes en samen beleven ze de leukste avonturen. Peppa is geliefd bij jonge kinderen.

Voorbereiden op school met Peppa Pig

Klaslokaal Peppa Pig

Spannend hoor, je kind gaat voor het eerst naar school. Door alvast schooltje te spelen, kan je peuter zich goed voorbereiden op de eerste schooldagen. Voor je kleuter is het leuk om schooltje na te spelen. Met Peppa klaslokaal kan dit. In het pakket zit een schoolbord, een lerares, twee schoolbanken, Peppa Pig en drie vriendjes. Het varkentje (knuffeltje) kreeg ik er extra bij. Deze zit niet bij het klaslokaal. Het is wel leuk om andere poppetjes van Peppa Pig te gebruiken bij het klaslokaal.

Peppa klaslokaal opstelling

Je kunt Peppa Pig laten zitten in de schoolbanken. Alle figuren kunnen zitten en staan. Met de figuren kan je kind school naspelen. Je kunt natuurlijk ook mee spelen en de leerkracht zijn. Of je kind is juist de lerares en jij een van de kinderen. Goed voor de verwerking van je kind.

Hoeken in Peppa klaslokaal

Als je de kleuterklas wil naspelen, kun je ook hoeken maken in het klaslokaal van Peppa. Ik heb bijvoorbeeld een zandhoek (met zand en een speeltje), een leeshoek (met een klein boekje), een tekenhoek (met een klein stukje papier en wat krijtjes) en een bouwhoek (met wat kleine blokjes) gemaakt.
Ik heb Peppa Pig en de kinderen laten spelen in de hoeken. De leerkracht liep langs de groepjes en hielp met het werken in de hoeken. Want zo gaat het echt op school weet ik als kleuterleerkracht ;).

Juf helpt kinderen Peppa klaslokaal

Winactie

Win het klaslokaal en nog meer leuke Peppa Pig spullen in het speciale Peppa Pakket.

Win pakket Peppa Pig

Sneakpeak

Je kunt al stiekem een beetje spieken wat er in het pakket zit. Ik verzeker je, genoeg spullen om de tijd op school op een leuke manier door te komen!

Wat moet je doen?

Like Mama Maike op Facebook.

Laat hieronder een reactie achter. Waarom wil jij dit leuke pakket winnen?

Maandag 1 juni maak ik de winnaar bekend.

Veel succes!

22 Comments

 1. Jootje
  13 mei 2015

  Nog 5 maanden en dan gaat mijn dochtertje voor het eerst naar school. Spannend vind ik het wel. Ik zou mijn kleine grote Peppa fan graag blij maken met dit pakket. Het is dat Peppa pretpark niet om de hoek ligt, anders waren we hier zeker al eens geweest!

  Reply
 2. Martine
  13 mei 2015

  Wat een leuke winactie, ik doe graag mee! Lou gaat pas over een jaartje naar school en ik gok dat dat 365 dagen de vraag wordt ‘Mamaaaaa, mag ik vandaag naar school..’ Ze kan letterlijk niet wachten. Waar haar zussen het best spannend vonden allemaal probeert ze nu al stiekem in de kring te gaan zitten als we haar zusje wegbrengen 😉

  Reply
 3. Carmen
  13 mei 2015

  Ik zou het graag willen winnen, omdat Roan (2,5) dol is op peppa, maar vooral omdat mijn vader vorig jaar is overleden….hij Roan altijd een BINK noemde in dat jaar dat ze elkaar mochten kennen, ik dat Roan altijd vertelde, en hij bij peppa big op tv altijd zegt: “mamma ikke opa’s BIG he!” Uhhhh ja jongen. Bijna goed 🙂

  Reply
 4. bibian
  13 mei 2015

  Wauw te gek, dit zou River geweldig vinden ook al zegt iedereen dat Peppa voor meisjes is, River vind van niet. En hij is ook nog eens jarig op 1 juni 😀

  Reply
 5. Debby
  14 mei 2015

  onze kleine meidis erg fan en school moet ze toch nog wel aan wennen
  zo kan ze thuis met peppa oefenen

  Reply
 6. Yael
  14 mei 2015

  Mijn twee oudste zoons zitten al op school. Mijn jongste is pas twee, maar hij wil het ook heel graag. Hij geeft ’s ochtends netjes de juf een handje en gaat dan in de kring zitten. Hij zou het heel leuk vinden om hier school mee na te spelen.

  Reply
 7. Ilsiee i prins
  14 mei 2015

  Helemaal leuk zeg!!! Ik doe graag mee voor mijn kleine meissie, die hier vast heeeeel zoet mee zal kunnen spelen!
  Like je uiteraard ook op facebook!
  Fijne dag, groetjes ilsiee

  Reply
 8. Vlijtig Liesje
  15 mei 2015

  Wat een leuke manier om je kind voor te bereiden! Dit maakt het heel tastbaar denk ik.

  Reply
 9. caroline vriens
  20 mei 2015

  Hoe zoet is dit! Geweldig om na mijn verlof in te zetten aan het begin van jet nieuwe schooljaar!

  Reply
 10. Astrid
  20 mei 2015

  Deze set zou ik super graag winnen om in de voorleestas “Voor het eerst naar de basisschool” te stoppen. Deze tas is bedoeld voor kinderen die komen wennen bij mij in de kleutergroep. Ze lenen de tas voor een paar weken. Er zitten oa voorleesboeken en een handpop in. Het klaslokaal van Peppa is de perfecte aanvulling. Dan kunnen de kinderen het naar school gaan ook zelf naspelen. Wat zou het super leuk zijn om te winnen!!

  Reply
 11. Femke Goossens
  20 mei 2015

  Ik ben juf op een International School. Peppa Pig is een soort heldin in mijn klas. Bij ons op school is Engels de voertaal en met haar keurige Engels is zij naast grappig, ook nog leerzaam voor mijn kids. Dit pakket zou ik op zoveel manieren kunnen inzetten in de klas en misschien is de juf stiekem ook een beetje fan van Peppa Pig!

  Reply
 12. Jikke
  20 mei 2015

  Oh wat gaaf dat zou zeker helpen om aan school te wennen voor madelief! Want wat is het toch onwijs spannend in zo’n grote klas met al die kindjes…..dus wij duimen ons hier suf om te mogen winnen

  Reply
 13. Gerry
  20 mei 2015

  ik zou dit heel graag voor onze instroomleerlingen willen winnen! Op deze manier kunnen we hen nog beter voorbereiden op de overstap naar het basisonderwijs. Doordat wij een nauwe samenwerking met de voorschoolse opvang hebben zouden de kinderen er daar al mee kunnen beginnen en het dan mee naar school kunnen nemen wanneer zij voor de eerste keer komen oefenen. Dit geeft hen dan iets vertrouwds waar ze houvast aan kunnen hebben. Peppa pig is bij deze leeftijd kinderen super in trek!

  Reply
 14. inge
  21 mei 2015

  Wat leuk.Ik doe de intake met nieuwe kleuters. Ik heb dan een gesprek met de ouders. Mijn nieiwr kleuters zouden heerlijk met het schooltje kunnen spelen.

  Reply
 15. Fam Venema
  21 mei 2015

  Peppa vindt onze zoon geweldig en al zijn vriendjes die al naar school mogen en hij nog niet. Zou leuk zijn om thuis hiermee een schooltje te bouwen voor hem.

  Reply
 16. Maaike
  25 mei 2015

  Voor nu zou het geweldig zijn om mijn kleuters mee te laten spelen, want schooltje spelen dat doen ze zo graag.
  Over een paar jaar wil DL er vast ook heel graag mee spelen.

  Reply
 17. Petra L.
  25 mei 2015

  Geweldig voor ’t dochtertje van een vriendin. Haar gezicht te zien als ik ’t haar cadeau zou doen, daar word ik blij van.

  Reply
 18. Marguerita
  25 mei 2015

  Mijn dochters zijn weg van Peppa, het klaslokaal hebben we al, maar er is binnenkort een kleuterneefje jarig dus dat is een mooie bestemming. Ik zie op de sneakpeak ook een mooie schoolbeker en een knuffeltje en die zouden hier met veel liefde dagelijks gebruikt worden! Het seizoen Peppa op Netflix kennen de meiden uit hun hoofd, dus ook die dvd is meer dan welkom… verder kan ik het niet goed zien, maar alles Peppa is helemaal leuk!

  Reply
 19. Saartje
  25 mei 2015

  Ik doe mee voor mijn jongste dochtertje dat reeds naar de kleuterschool gaat en dol is op Peppa Pig. Ze valt bij vele (ook onverwachte) traktaties uit de boot in de klas daar ze lactose-intolerant is en dit zou eens een extraatje voor haar betekenen! Ook ga ik -haar mama- vanaf volgend schooljaar onverwacht weer studeren voor kleuterjuf en dit vindt ze natuurlijk reuze! Op die manier zou ze het allemaal kunnen naspelen!

  Reply
 20. Kirsten
  25 mei 2015

  Super winactie!!
  Lijkt me super om te winnen voor me dochtertje Nova (2,5jr). Ze is helemaal gek van Peppa big. Ze vraagt vaak mama wil Peppa kijken.
  En aangezien ze pas naar school naar school gaat lijkt t me super als ze volgend jaar als ze met peppabeker naar school kan.
  En het na kan spelen als ze thuis komt.

  Reply
 21. Marjoke
  26 mei 2015

  Na de zomervakantie gaat onze oudste dochter voor eerst naar de kleuterschool (op 7 juli wordt ze 4 jaar). Ze heeft ontzettend veel zin in school en lijkt er ook echt aan toe te zijn…én ze kijkt graag samen met haar jongere zusje naar Peppa big filmpjes. Spelen met peppa’s klaslokaal zal haar veel plezier geven en een leuke voorbereiding zijn voor de schooltijd die gaat komen!

  Reply
 22. Rianne
  1 juni 2015

  Mijn 3yo (België) vindt het heel moeilijk om te vertellen over school. Ik hoop dat zoiets hem helpt.

  Reply

Leave a Reply