Helpling in het huishouden

Posted by on feb 13, 2015 in Huishouden, Reviews | 3 Comments
Helpling in het huishouden

Het zijn rapportenweken. De drukste weken van het schooljaar. Dat levert hier in huize Douglas vaak bloed, zweet, tranen en veel getier op. De woonkamer is ontploft met speelgoed, rommeltjes en dikke wolken stof. Om niet met een laag stof op mijn werk aan te komen, kwam het mailtje van Helpling om eens een schoonmaak door mijn huis te laten gaan precies op tijd. Zeker omdat ik ook nog eens een slechte huisvrouw ben. 

Helpling

Voor € 13,90 kun je een uur schoonmaak boeken. Ik mocht een sessie van 3 uur boeken waarbij de basis schoonmaak gedaan wordt.

Afgelopen dinsdag was het zo ver. Stipt op tijd, 9.00 uur ’s morgens, kwam er een man ons grindpad op gelopen. Hij zwaaide vrolijk naar zoonlief, meneer kwam voor de schoonmaak. Na een korte introductie en een glaasje fris, ging hij aan het werk. Eerst boven, zodat zoonlief ook weer snel naar bed kon gaan.

Een beetje spannend vond ik het wel. Een vreemde man in huis, die meteen je spullen door zijn handen en de schoonmaakdoek laat gaan. Terwijl ik beneden speelde met zoonlief en de was opvouwde (die meneertje weer net zo hard rommelig op de grond gooide) was de schoonmaakmeneer boven bezig met stoffen. Nieuwsgierig als ik ben liep ik even naar boven om ‘iets te pakken’. De man was hard aan het boenen met een aantal ramen open om de boel eens even door te luchten.

Na de bovenverdieping gestoft, gezogen en gedweild te hebben, deed hij keurig de benedenverdieping. Tussendoor een paar halen van zijn sigaret. Netjes gevraagd en keurig in de tuin ;), maar bovenal hard werken. Precies om 12.00 uur was hij klaar en rook het huis uitermate fris.

Het was duidelijk een basis schoonmaak. Alles wat ik ook op een zaterdagmorgen zou doen, werd gedaan en niet meer. Het was geen ik-heb-vakantie-dus-neem-alles-eens-goed-onder-handen-schoonmaak. Maar al het zichtbare stof was weg en alles is netjes gedweild. Deze mama is blij hoor.

Voor al het extra werk kan je uren bij boeken.

Wat ik zo ideaal vind, is dat je het kan boeken wanneer je wil. Je kan vaste klant worden, dan betaal je een euro per uur minder, maar je kunt ook bijvoorbeeld boeken in drukke tijden. Dat lijkt me fantastisch! Een schoonmaker (pardon) interieurverzorger over de vloer in de rapportentijd, of als ik wat meer freelance werk heb. Ik zal dat vast vaker doen.

En wat dacht je in de laatste weken voor je bevalling? Of juist na je bevalling als die o zo lieve kraamhulp er niet meer is? Wat was het afzien die laatste paar dagen voor mijn bevalling. Ik wilde het huis spik en span zodat de kraamhulp het mooi zo bij kon houden. Maar ik was met geen mogelijkheid van de bank af te sleuren. Wat had ik graag een hulp gehad! Die vond ik gelukkig wel in mijn lieve ouders. Maar de volgende keer boek ik gewoon een Helpling! En dan wat uurtjes extra, zodat het huis echt op en top in orde is.

En dan boek ik wel met de app die ze hebben, supermakkelijk en lekker snel.

Kijk je ook nog even naar de leuke Valentijnsactie die ze nu hebben?

Helpling app

 

Heb jij wel eens hulp in de huishouding gehad? 

De schoonmaakhulp heb ik gekregen om te reviewen. 

3 Comments

 1. Vlijtig Liesje
  13 februari 2015

  Ik heb het wel eens gehad. Maar dan was ik van te voren uren lang aan het opruimen zodat ze ongehinderd konden schoonmaken….

  Reply
 2. Thea van Galen
  13 februari 2015

  Hmmm interessant
  Ik weet alleen niet of ik het zo snel zou doen. Maar ja ik heb ook maar een 2kamer appartementje, een uurtje flink boos worden doet wonderen 🙂

  Reply
  • Mama Maike
   18 februari 2015

   Haha, dat scheelt dan wel! Wij hebben een heel huis met drie slaapkamers, boos maken is dan niet genoeg ;).

   Reply

Leave a Reply