Top 5 kerstfilms voor volwassenen

Posted by on dec 24, 2014 in Kijken | 2 Comments
Top 5 kerstfilms voor volwassenen

Wil je de gevulde kalkoen van het kerstdiner ontvluchten? Zit je schoonmoeder je teveel op de huid? Wil je je verstoppen in een hoekje onder een dekentje en er pas na oud en nieuw weer uit komen? Of heb je gewoon wat tijd over tijdens de kerstdagen? Hier vind je mijn top 5 kerstfilms voor volwassenen.

Er kwam al een blog over kerstfilms voor kinderen online. Maar als de kinders op bed liggen, kruipen pa en ma natuurlijk ook op de bank met de zapper in de hand. Hier vind je mijn top 5 kerstfilms voor volwassenen.

Love actually

Deze film staat op mijn absolute nummer 1! Ik heb hem al wel 10 keer gezien en elke keer moet ik weer een traantje laten. En bij de scene waarin de minister president staat te dansen ga ik helemaal los. Deze moet je minstens een keer in je leven gezien hebben!

 A Christmas carol

Natuurlijk mag Scrooge op dit lijstje niet ontbreken. Maar ken je ook de versie van de Muppets? Marley en Marley als spokende geesten. Kermit als hulp van Scrooge en tevens vader van het zieke jongetje. En ‘gewone’ mensen en poppen door elkaar. Ronduit hilarisch en ja, ook ontroerend (al zit ik natuurlijk nog onder de hormonen ;)).

Nightmare before Christmas

Een vreemde eend in de bijt, maar ik kijk ‘m toch echt het liefst als kerst. Ik ben groot fan van Tim Burton en Danny Elfman. Er was een periode (van twee weken) dat ik de nummers van deze films non-stop draaide. Als je me ’s nachts wakker maakt, kan ik meteen het refrein van ‘This is Halloween’ zingen. Jack het skelet (van het Halloween feest) wil namelijk ook kerst. Dat levert heel wat bijzondere beelden op!

Sissi

Een oudje, maar samen met mijn oma keken we deze film elke jaar weer als familie. Elk jaar een deel, want er zijn er maar liefst drie! Helaas een tragisch einde, maar met recht een film om met kerst te kijken.
Het leven van de jonge keizerin uit Oostenrijk is bijzonder en interessant te noemen.

Kruimeltje

Natuurlijk mag een Nederlandse film in dit lijstje niet ontbreken. Ik heb letterlijk tranen met tuiten gehuild bij deze film. En ja, ook bij het boek dat ik stukgelezen heb.
Een feel-good-movie, stiekem voor het hele gezin.

Heb je ook nog een leuke tip? Zet hem erbij!
Fijne kerst en veel kijkplezier! 

2 Comments

 1. Vlijtig Liesje
  26 december 2014

  Love actually hebben wij op kerstavond gekeken. Hij blijft leuk!

  Reply
 2. Mammiemammie
  27 december 2014

  Sissi! Heb het maar voor een deel gezien, lijkt me leuk om het eens een keer helemaal te bekijken.

  Reply

Leave a Reply