Bah, vakantieklussen!

Posted by on jul 13, 2015 in Huishouden | 2 Comments
Bah, vakantieklussen!

Ik heb net een paar dagen vakantie. En wat heb ik een hekel aan de vakantieklussen! Als leerkracht zijn de laatste schoolweken nogal druk, dus stapelen de klussen zich op. 

Ja, ik heb inderdaad 5,5 week vakantie. Ja, dat is lang. Maar de uren maak ik in het jaar zelf. En vooral de laatste schoolweken zijn superdruk. Als ik thuis ben, heb ik nergens de energie meer voor en de klussen stapelen zich op. De was puilt uit de wasmand. De schone was die nog opgevouwen moet worden past niet meer in de slaapkamer. Het stof maakt een gezellig dansje. En uit de kasten pak ik het hoognodige en doe ze dan heel snel weer op slot. Bang dat alles er anders uit valt.

Vakantieklussen

En nu is het tijd voor het GROTE OPRUIMEN en schoonmaken. Mijn eerste vakantiedag begon ik met het schrijven van een mega to do list. Waar ik dan ook als een berg tegenop zie. Want ik heb een hekel aan het opruimen/schoonmaken. Ja, ik ben blij als het is gedaan. Maar om het te doen, bah!

To do list

Dit weekend was ik nog moe en moest ik bij komen van de schooldrukte. Ik heb wel hier en daar wat kleine dingetjes opgeruimd. Vandaag heb ik de badkamer een goede schrobbeurt gegeven. Tuurlijk, ik word er blij van als ik het heb gedaan, maar liever heb ik alle klussen in een keer gehad.
Verder heb ik mijn ‘juffenkast’ kunnen opruimen. Fijn om weer overzicht te hebben. En kan ik morgen weer wat spullen opruimen van m’n werktafel beneden.

Juffenkast opgeruimd

Ik zal blij zijn als het lijstje is afgewerkt. Dan kan ik helemaal met een gerust hart vakantie vieren ;).

Heb jij ook van die typische vakantieklussen? 

2 Comments

 1. Vlijtig Liesje
  14 juli 2015

  Ik wil wel sommige kasten echt grondig gaan uitmesten. Maar ik wacht even tot mijn man weer aan het werk is.

  Reply
 2. Malou
  14 juli 2015

  Hm, dit moet ik eigenlijk ook eens gaan doen..

  Reply

Leave a Reply