Koningsdag 2015

Posted by on apr 27, 2015 in Dreumes, Feest | One Comment
Koningsdag 2015

Vandaag waren zoonlief en ik een dagje in Amerongen om Koningsdag te vieren. Een klein dorpje in de provincie Utrecht waar ik geboren ben en waar mijn ouders nog wonen. Hoe was onze Koningsdag 2015?

Zoonlief en ik in oranje

We stonden al vroeg op om op tijd in Amerongen te zijn. Ik toverde onze rood-wit-blauw-oranje outfits te voorschijn en ging op de foto. Zoonlief vond zijn kroon nog niet echt geschikt. Later op de dag heeft hij hem ook wel even op gehouden ;).

Koningsdag boeken

Ik was van plan om allerlei leuke boeken te scoren op de (kinder)vrijmarkt in het dorp. We hebben nog geen boeken genoeg zeg maar ;). Met een juf en een kinderboekenschrijver en inmiddels ook een dreumes, kan er geen boek teveel zijn in huis.

We waren inderdaad op tijd. Mijn moeder fietste naar de kinderspelen waar ze ging helpen. Mijn vader, zoonlief en ik liepen naar het dorp om eerst een kopje koffie te pakken op het terras van Buitenlust. Een prachtige plek! Wat was het al heerlijk weer! Niet verwacht, toch gekregen: de zon. We hadden wel de hele dag daar kunnen zitten.

Vissen vangen

Mijn moeder stond bij het vissen vangen. Dat wilde zoonlief ook wel even proberen. Met zijn handen de vissen eruit hengelen was natuurlijk een stuk makkelijker ;).

En dan de vrijmarkt op. Ik scoorde een grote boerderijpuzzel en wat voorleesboeken voor de klas en later voor zoonlief. Maar helaas was er niet heel veel bij, dus bleef het bij een paar ;). Gelukkig maar, zoveel ruimte was er nou ook weer niet in de buggy.

Boeken vrijmarkt

De tweede keer de ronde lopen, kwam de grote aankoop. Een volledige uitzet van Little people.

Little people vrijmarkt

De grote boerderij, een kleine stal. Een speelhuisje voor meisjes. Auto, een bus, een fiets, een tractor. En heel veel boerderijdieren en poppetjes. Voor €25,- mocht ik alles mee nemen. Zoonlief en ik allebei helemaal blij! Grote vraag is alleen waar ik al dat grut laat.

Dieren little people

Tussendoor lieten we zoonlief nog even bij mijn ouders slapen en aten wij een, je raad het al, oranje tompouce, mjam.

Na het slaapje was het nog mooi weer, dus deden we nog een rondje dorp. Er was niet zoveel meer te beleven, dus terug naar het huis van mijn ouders. Ik kwam veel bekenden tegen van vroeger, leuk om ze nu vaak met kleintjes te zien.

Gegeten en zoonlief omgekleed. En zo was het voor hem bedtijd en voor mij tijd om weer naar huis te rijden.

We hebben een heerlijke, gezellige dag gehad.

Hoe was jouw koningsdag? 

 

1 Comment

  1. Vlijtig Liesje
    28 april 2015

    Wauw wat een geweldige koop! Ik vind die poppetjes ook altijd zo leuk.

    Reply

Leave a Reply