Het eerste fruithapje getest. Met recept voor appelmoes

Posted by on nov 12, 2014 in Favorieten, Recepten, Voeding | 2 Comments
Het eerste fruithapje getest. Met recept voor appelmoes

Je kindje moet wennen aan nieuwe smaken en texturen in de mond. Ik heb wat verschillende fruithappen gemaakt en gekocht. Daarna testte ik ze bij zoonlief. Ook maakte ik zelf appelmoes. Dit kook ik nu regelmatig. Het recept vind je ook in dit blog!

We begonnen al snel met het pureren van banaan en appel. De eerste happen waren even gek, maar als snel vond zoonlief het heerlijk! Dit hapje maak ik nu heel vaak voor hem. Het is zijn favoriete hapje, vooral door de banaan. Dit hapje moet je wel zo snel mogelijk geven. Banaan en appel worden helaas nogal snel bruin. 😉

Banaan en appel

Ik kocht Goodies fruit festijn. Kleine cupjes die je makkelijk kunt mee nemen. Het is biologisch, wel een fijn idee om zeker bij het eerste vaste voedsel goed eten te geven aan je kleintje.
Zoonlief vindt ze heerlijk! Hij slurpt het achter elkaar naar binnen. De cupjes worden nu wat aan de kleine kant voor hem, hij kan tegenwoordig wel een aardig grote fruithap op.

Goodies fruit festijn

Mijn eigen favoriet, het huis ruikt er altijd zo lekker door, is zelfgemaakte appelmoes. Het is zo makkelijk om te maken!
Je begint met het schillen van appels. Zorg voor een pan waar je de bodem van kunt bedekken. Het aantal appels maakt dan niet uit. Doe de stukjes appels in de pan.
Appelmoes maken

Doe een klein laagje water onderin de pan en zet het op een laag vuurtje.

Gekookte appels

En verder doe je een tijdje niets. De pan met de appeltjes staat op het vuur en kookt heerlijk.

Appels pureren

Als de appeltjes zacht zijn, kun je ze pureren. En dan is je appelmoes klaar. Smullen maar!

Hier vind zoonlief de groentehapjes nog niet zo lekker. Maar met wat zelfgemaakte appelmoes krijgt hij het aardig weg. Een tip dus!

Wat is het favoriete fruithapje van jouw kind? 

2 Comments

 1. Joyce
  12 november 2014

  Het favoriete fruithapje is avocado met appel.
  Maar Luuk houdt veel meer van groente. En dan vooral worteltjes met aardappeltjes en rundvlees 🙂
  Eigenlijk eet de kleine meneer al zo goed als met de pot mee. Erg makkelijk!

  Reply
  • Mama Maike
   19 november 2014

   Heel makkelijk inderdaad! Hier eet hij ook steeds makkelijker. Maar dan wel het liefst het avondhapje met banaan of appel. Avocado en appel ga ik ook eens proberen!

   Reply

Leave a Reply