Naar de kinderboerderij

Posted by on feb 19, 2015 in Dieren, Erop uit | 3 Comments
Naar de kinderboerderij

We wonen in een bosrijke omgeving. Maar na al dat sleuren van de wandelwagen door de modderpoelen, was het ook wel eens tijd voor een ander uitje. Zoonlief begint dieren te ontdekken. Tijd om naar de kinderboerderij te gaan! 

Naar de kinderboerderij

 

Vroeger nieste ik erop los als ik maar in de buurt van gedroogd gras kwam. Ik was lid van de WNF, maar op alle uitjes die ze voor kinderen organiseerde kon ik niet mee. Ik was zo allergisch als ik weet niet wat. Sinds de zwangerschap slik ik geen medicijnen meer en vooralsnog gaat dat goed (klopt dit even heel hard af).

Zoonlief schijnt nu nog geen allergieën te hebben, dus samen genieten we van alle mooie beestjes die op de kinderboerderij zijn.

In Bilthoven staat de Buurtboerderij de Schaapskooi. De dieren worden verzorgd door mensen met een beperking van Reinaerde. Ik heb zelf ook in de gehandicaptenzorg gewerkt en vind het belangrijk dat zoonlief ook met deze mensen in aanraking komt. Twee vliegen in een klap dus.

We begonnen met de geiten. Helaas kon ik hier geen foto’s maken, want die grote beesten kwamen heel dichtbij! Zoonlief aaide ze heel lief, maar als ze aan zijn vingers begonnen te sabbelen, mekkerde hij met de geiten mee. Hij was niet bang en moest zelf om de beestjes lachen, erg leuk om te zien.

Vervolgens gingen we naar de favoriete dieren van zoonlief, de varkens. In het hok liep een dik zwart varken met lange stugge haren direct op ons af. Dat vond zoonlief toch wel spannend. En ik pieste ook zowat in m’n broek. Dat dikkertje begon aan mijn legging te knagen. Daar was ik wat minder van gediend, dus ik wilde het hek weer uit lopen. Kwam dat zwarte ding gewoon achter ons aan. Hij kon het hek zelf open maken! Met het hek open, zoonlief zo hoog mogelijk op mijn arm en ik trachtend te schuilen achter de andere kant van het hek, wachtten we totdat het varken weer terug naar zijn hok zou gaan. Het was wel een lieverd, uiteindelijk sjokte hij weer terug. Ik deed het hek dicht, rende snel uit het hok en zorgde ervoor dat het touw van het tweede hek heel strak zat. Het duurt nog wel even voor we hier weer terug komen ;).

Veilig buiten het hek heb ik nog wel leuke foto’s kunnen schieten.

Varkens op de kinderboerderij

Zoonlief in auto op de kinderboerderij

Die auto was zoonlief niet vanaf te slaan. Hij vond hem fantastisch. Als ik niet naar huis had gewild, zat zoonlief nog in zijn roze autootje naar de varkens te staren.

Voor een overzicht van alle kinderboerderijen kijk ik graag op uitmetkinderen.nl.

Ga je ook wel eens naar de kinderboerderij? Wat is het favoriete dier van je kind? 

3 Comments

 1. Marguerita
  19 februari 2015

  Oh schrikken joh zo’n beest achter je aan! Knap dat je zo kalm bleef

  Reply
 2. Olga
  19 februari 2015

  Ik kan me herinneren dat ik vooral voor die grote geiten bang was. In mijn beleving waren die echt buitengewoon groot :’)

  Reply
 3. Ton Muller
  19 februari 2015

  Ik herrinner mij dat onze zoon al vroeg in een kinderwagen naar de dieren ging kijken op de kinderboerderij in Spijkenisse dicht bij de “Chinese Muur”.
  Later toen wij in Oostvoorne met hem wandelden was hij dol op konijnen (of hazen?)keutels. Hij dacht dat het snoepjes waren.

  Reply

Leave a Reply