Herfstvakantie in Egmond

Posted by on okt 30, 2014 in Erop uit, Ontspanning, Vakantie | 2 Comments
Herfstvakantie in Egmond

Ik ben dol op vakantie en breng het liefst dagen door aan zee. Ik werk in het onderwijs, dus had ik herfstvakantie. Heerlijk tijd om een paar dagen uit te waaien. Op naar Egmond! 

Manlief was met een vriend op vakantie, dus ging ik met mijn moeder en zoontje op vakantie. Ik haalde haar maandag begin van de middag op. Alles paste zowaar in de auto. Manlief pakt de auto altijd in, maar blijkbaar kan ik dat ook wel ;).
De reis ging voorspoedig, precies op de tijd dat we het chalet in mochten, 15.00 uur, kwamen we aan op het park.

We hebben een chalet gehuurd bij Woudhoeve Topparken. Een mooi aangelegd park, met goed onderhouden chalets die modern ingericht zijn. En heel goed betaalbaar! Ik zou er zo weer boeken.
Alle festiviteiten op het park waren de week ervoor, toen het Noorden vakantie had. Dat was voor de wat oudere kinderen wel jammer. Ook konden we niet wat eten op die eerste dag op het park, het restaurant ging pas op woensdag open.

L aan zee

Na het inrichten van het chalet, reden we naar Egmond aan zee. Daar wat rondgewandeld op de boulevard. We probeerden nog met de wagen naar het strand te gaan, maar dit was onbegonnen werk ;).
We aten een heerlijke pizza op de boulevard. Zoonlief kreeg een groentehapje die hij weer vrolijk uitspuugde. Dit doet hij trouwens nog steeds met alle groentehapjes…
’s Avonds kletsen mijn moeder en ik wat af onder het genot van chocola en thee.

De dag erna regende het alleen maar. Ik ben er een half uurtje uitgeweest om te rennen, al springend tussen de buien door. En later nog een uurtje om snel boodschappen te doen. Verder hebben we gerelaxed, met zoonlief gespeeld, gelezen en spelletjes gedaan.

Strand

Woensdag klaarde het weer wat op. We togen naar Castricum, een klein, maar gezellig dorpje. In een cafeetje vlakbij de parkeergarage namen we koffie en het eerste taartje van de week. Dat had nog lang op zich laten wachten…
Zoonlief werd moe, dus reden we een stuk door Noord-Holland, zodat hij kon slapen. Wel het meest vlakke stuk, dus er was niet veel te zien. Na het slaapje terug naar Egmond aan zee. Ik voelde me niet zo lekker en het was koud, dus snel een strandtent opgezocht voor de eerste warme chocomel van het seizoen.
’s Avonds kwamen mijn zusje en vader erbij. Na een lekker etentje, ging ik vroeg naar bed om de volgende dag weer helemaal fit te zijn.

Wagen op het strand

Dat lukte en op deze dag hebben we het meeste gedaan van de hele week! We zijn aan het eind van de ochtend gaan zwemmen. Wat een pret had zoonlief! Ik had een gele band mee genomen waar hij zelf in kon zitten. Hij vond het heerlijk! Hij wilde het liefst lekker zelf zwemmen. Veel leuker dan dat wij met hem speelden! Hij hield het wel drie kwartier vol. Het was dat het zwembad weer ging sluiten…
Later op de middag reden we naar Bergen om daar naar zee te gaan. Wat ligt Bergen prachtig in de bossen! Ik ben echt verliefd op die omgeving geworden! We maakten een strandwandeling van wel anderhalf uur, heerlijk! Onderweg kwamen we een zeehond tegen zonder kop, heel bijzonder.
Om de vakantie goed af te sluiten, aten we pannenkoeken in een leuk restaurant. Mijn vader en zusje gingen weer naar huis, mijn moeder en ik speelden nog een spel.

De volgende dag was druk met inpakken. Het was helaas weer slecht weer. Het regende alleen maar! :(. We reden Bergen in om nog even te shoppen. Het werd niet veel meer dan twee handpoppen voor zoonlief. Natuurlijk dronken we koffie in een leuk tentje. Na Bergen wilde ik nog even van de omgeving genieten. We reden meer richting het Noorden. Daar konden we een heel stuk in de duinen rijden, prachtig!!! Ik ben nog lang niet uit gekeken, wat is het daar prachtig! Ik ga er zeker nog een keer met zoonlief en man heen.

De reis terug ging ook voorspoedig. Nog even een kop thee bij mijn ouders en toen was het ook weer tijd voor zoonlief en mij om naar huis te gaan. Meteen wat wasjes aan en lekker slapen in ons eigen bed.

Ik vond het fantastisch! Alles was zo relaxed. Thuis ga ik toch altijd maar aan de gang. Nu had ik even helemaal rust en was ik helemaal zen. Mag ik weer op vakantie?

Ben je ook wel eens op vakantie met je ouders of andere familie geweest? 

2 Comments

 1. maaike
  31 oktober 2014

  De volgende keer dat je in die omgeving bent moet je maar een berichtje sturen. Dat is voor mij echt niet zo ver weg. Dan kunnen onze kids eens kennismaken! En inderdaad de Noord Hollandse kust is prachtig

  Reply
  • Mama Maike
   2 november 2014

   A, dat is leuk inderdaad! Ga ik doen :).

   Reply

Leave a Reply