Leren met speelgoed Fisher-Price dreumes

Posted by on jun 22, 2015 in Dreumes, Spelen | 3 Comments
Leren met speelgoed Fisher-Price dreumes

Nu ik een dreumes thuis heb rond lopen, schrijf ik graag over zijn speelgoed. Met welk speelgoed speelt hij en wat leert hij ervan? Ik neem speelgoed van Fisher Price onder de loep. Wat kan een dreumes hiervan leren en hoe kan je hem hierin stimuleren? Lees meer in Leren met speelgoed Fisher-Price dreumes. 

Leren met Fisher Price

Ik ken Fisher Price al vanaf dat ik een klein meisje was. Ik ken het als wellicht duur, maar degelijk speelgoed. Het kon praktisch niet kapot. Nu mijn zoontje echt gaat spelen, wil ik ook graag stevig speelgoed. Hij is er tenslotte niet zo voorzichtig mee. En ik blijf een juf, dus ik wil ook graag dat hij er wat van leert.

Leren met speelgoed Fisher-Price dreumes

Dierentuin vriendenboekje

Fisher Price - Dierentuin Vrienden Boekje - EURO 12.99

Het dierentuin vriendenboekje kan het eerste boekje zijn van je kind. Er staan leuke dieren in waar je over kunt vertellen. Er zitten leuke voeldingetjes in het boekje. Zo heeft de olifant een knisper oor, de krokodil een harde spiegel met een ring om te voelen. Er zit een plastic handvat aan met bolletjes om aan te raken en het boekje zelf is fijn zacht. Dit is goed voor de sensomotorische ontwikkeling. Door de tast te stimuleren, wordt de kleine motoriek ontwikkeld.
Vooral de net dreumesen vinden dit een leuk boekje. Mijn zoontje is er alweer wat te oud voor. Ik heb het boekje nog wel aan de wagen hangen. Als mijn zoon even een rustmomentje wil, pakt hij toch nog wel eens het boekje erbij om te kijken en te voelen.

Stimulans geven

Stimuleer je kind door de dieren te benoemen die in het boekje staan. Zoek samen een bepaald dier op. Je dreumes leert er opdrachten door te begrijpen.

Stapel blokken Fisher price

Stapelblokken

De stapelblokken zijn hier favoriet. In het begin was het alleen leuk om ermee te gooien. Maar nu hij zelf kan stapelen, is het echt leuk speelgoed.

Stapelblokken Fisher-Price

Je kind leert er door stapelen met blokken. Dit is bij deze blokken nog makkelijker, omdat ze door de drukknop goed op elkaar blijven zitten. De blokken hebben de primaire kleuren, dus daar kun je over vertellen. Er staan letters op de blokken. Voor dreumesen nog wat moeilijk, maar peuters kun je er wel over vertellen. Je kind leert actie-reactie door de blokken. Als de blokken gestapeld zijn, kun je alle figuurtjes tegelijk laten draaien door op de bovenste knop te duwen.
Er zitten ook nog figuurtjes in verstopt waar je kind kiekeboe mee kan spelen. Je kind leert dat iets niet weg is, als je het niet ziet.

Stimulans geven

Stapel de blokken samen. Kijk samen of er ook andere spullen op te stapelen zijn. Laat de draaielementen afzonderlijk zien. Laat ook zien dat de hele stapel tegelijk kan draaien. Vertel over de verschillende figuurtjes en onderdelen. Je dreumes leert er zijn omgeving steeds beter door kennen.

Klik klak rups

Klik klak rups

Ik vind de klik klak rups echt speelgoed voor een dreumes. Je kind kan de rups uit elkaar halen en weer in elkaar zetten door te klikken. Dat klikken moet met aardig wat kracht, dus vooral leuk voor de wat oudere dreumesen. De rups heeft verschillende kleuren, goed om te leren. Ook hier wordt de tast gestimuleerd door het balletje dat kan rond draaien in het paarse deel. Overal kan aan gedraaid worden. De armen van de rups kunnen ook nog afzonderlijk draaien. Er is veel actie-reactie. Door het rode deel te draaien of te schudden, bewegen de balletjes. Dit geeft een leuk effect en een grappig geluid. Mijn zoon is helemaal gek van muziek en schud de rups dus regelmatig. De staart kan ratelen door eraan te draaien. Zeker goed voor de fijne motoriek. Alle zintuigen worden gestimuleerd.
Je kind leert probleemoplossend te denken. Want hoe moeten die delen toch weer aan elkaar?
Techniek komt er ook bij kijken. De onderdelen moeten vast geklikt worden.
Als je ook andere kralen hebt, kun je de rups nog veel langer maken. Je kind leert dan het verschil tussen kort en lang. Je hebt dan ook kleine en grote rupsen.
Het is een voorloper van de kralenketting een daarom ook nog leuk voor peuters.

Stimulans geven

Praat met je kind over de rups. Benoem wat hij of zij doet. Bijvoorbeeld: ‘je haalt nu de kralen uit elkaar’. Of: ‘kijk, de staart ratelt door eraan te draaien’. Je kind leert de woorden kennen en leert dat je alles kunt benoemen.

Welk speelgoed van Fisher-Price vind jij geweldig voor je dreumes? 

Dit product heb ik gekregen voor een review. 

3 Comments

 1. Fleur
  22 juni 2015

  Die blokken zijn leuk, die moet ik ook nog ergens hebben liggen. Kate is nu 9 maanden, dus het wordt tijd dat ik ze op ga zoeken 😉

  Reply
 2. Sylvie
  23 juni 2015

  Dat ziet eruit als heel leuk speelgoed! Fijn dat je erbij vertelt hoe je er je kindje mee kunt stimuleren!

  Reply
 3. Vlijtig Liesje
  23 juni 2015

  Wij hadden altijd zo’n activity centre van Fisher Price. Het is inderdaad sterk spul.

  Reply

Leave a Reply