Ja hij loopt! Of toch stiekem niet?

Posted by on jul 10, 2015 in Dreumes | 5 Comments
Ja hij loopt! Of toch stiekem niet?

Zoonlief loopt al tijdens stevig langs de tafel en aan onze handen. Maar ik ben bang dat ik nu al een perfectionistisch kind heb. Tja, wat wil je met zo’n vader en moeder. Want ja hij loopt! Of toch stiekem niet? 

Ja hij loopt! Of toch stiekem niet?

Afgelopen week zette zoonlief zijn eerste stapjes, 2 of 3 en ging dan weer zitten. En zo ging dat een paar keer. Totdat ik hem ineens hoorde oefenen. 2, 3, 4, 5 stapjes. Tot ik keek. Zodra ik heel voorzichtig het hoekje om keek, en hij zag dat, ging hij weer naar beneden en kroop hij verder.
Een keer heb ik een paar hele voorzichtige stapjes kunnen filmen.

Ik herken dat wel van de kinderen op school. Je wilt niet laten zien dat je iets nog niet kan. Dus oefen je zo stiekem mogelijk. Want motorische vaardigheden krijg je toch vooral door ze te oefenen. Je kunt heel lang kijken en iets bestuderen. Dan weet je precies hoe het werkt en wat je moet doen. Maar de beweging zelf zul je toch eerst een paar keer moeten doen voordat je het goed kunt.

En dat doet mijn zoon dus nu al stiekem. Zodra ik kijk, zakt hij naar de grond en kruipt met een grote grijns verder. Dus laat ik hem oefenen en doe ik mijn best om mezelf niet te laten zien. En gluur ik heel stiekem mee.

Want ik ben zo’n emotiedoos die dan een traantje weg pinkt hoor. Ik ben supertrots. Hij loopt! Stiekem dan, en nog heel wiebelig, maar hij loopt!

Wanneer is jouw kind gaan lopen? 

5 Comments

 1. Nicole
  10 juli 2015

  Haha wat grappig dat hij lekker stiekem loopt! Hier loopt mevrouw sinds een maand of 2/3 en ze ging echt van ene dag 3 stapjes naar andere dag 10 en dag erop wel 20 haha

  Reply
 2. Vlijtig Liesje
  10 juli 2015

  Ik geloof toen ze ruim 1 jaar waren of zo.

  Reply
 3. Linda
  10 juli 2015

  Wat leuk, onze zoon zit ook in die fase. Hij kan het wel, maar ohwee als je kijkt. Gelukkig al wel op film kunnen vastleggen. Laten hem maar gewoon zijn gang gaan, iedere dag worden het weer meer pogingen en stapjes. hij weigert ook achter de loopwagen te stappen. Onze dochter was een stuk sneller en liep met 12 maanden.

  Reply
  • Mama Maike
   11 juli 2015

   Wat toevallig! Hier vindt hij de loopwagen nu eindelijk een beetje interessant. Maar zeker niet te vaak.

   Reply

Leave a Reply