Play doh klei voor carnaval en Valentijnsdag

Posted by on feb 12, 2015 in DIY, Valentijnsdag | One Comment
Play doh klei voor carnaval en Valentijnsdag

Dit weekend komen er weer twee feestjes aan: Valentijnsdag en carnaval. Bij de Indonesische toko had ik toevallig pas geleden kleurstoffen gekocht, dus kon ik aan de slag. Weer fijn zelf klei maken! Play doh klei voor carnaval en Valentijnsdag. 

Klei Valentijn carnaval

Op Mamaliefde zag ik ook een leuk recept om zelf klei te maken. Met glitters! Deze klei moet je koken, maar blijft daardoor wel lang goed.

Play doh klei voor carnaval en Valentijnsdag

Ik heb het recept gebruikt dat ik al eerder online heb gezet. Hiervoor hoef je helemaal niet te koken! En het grote voordeel van play doh is dat het zo heerlijk zacht is. Ik vind het zelf ook heel fijn om deze klei te voelen :).
Het handige is dat je deze klei in vier bakjes maakt en je dus vier soorten klei kunt maken. Ik heb er gelijk vier verschillende kleurtjes van gemaakt. Leuk voor carnaval! En de rood/roze klei mag natuurlijk niet ontbreken voor Valentijnsdag.

Kleurstof met water en olie voor de klei

Je hebt maar een klein beetje kleurstof nodig voor een groot kleureffect. Goed roeren, mengen en kneden is het devies.

Ingrediënten play doh klei mengen

Na het mengen van alle ingrediënten, kneed je het nog eens goed door met je handen.

De play doh klei is klaar

 

Natuurlijk moest zoonlief dit ook even uitproberen. Ik geef hem dan altijd een speen, zodat hij de klei niet in zijn mond stopt. Het kan geen kwaad, maar is toch niet zo’n goed idee met al die kleurstof erin. Ik maakte zelf hartjes met koekjesvormpjes. Hij vond het heerlijk om te plukken, voelen, knijpen en op de grond te gooien.

Kleien voor Valentijnsdag
Ook mijn klas is er altijd heel blij mee als ik weer nieuwe klei heb gemaakt. Het is de activiteit van de dag. De mooiste vormen worden ermee gemaakt. Er wordt over gesproken, er worden letters mee gemaakt en er wordt geteld. Dus naast dat het heel goed is voor de fijne motoriek, leren de kinderen er ook allerlei andere dingen van.

Maak jij wel eens zelf klei?

Meer tips?

Wil je nog meer DIY tips voor Valentijnsdag? Kijk dan op Pinterest.

Follow Maike Douglas-Westland’s board DIY Valentijnsdag on Pinterest.

1 Comment

  1. Round-up van Valentijns activiteiten | Mama's eigenwijsjes
    14 februari 2015

    […] Kleien is hier in huis ‘the all time favorite’. Zodra ze zich aan het vervelen zijn, is kleien (en spelen met het kinetic zand) altijd goed. Op pinterest kom ik vaak klei tegen die je zelf kan maken. Ik heb het nog nooit geprobeerd en maak het mijzelf gemakkelijk met de goedkope klei van de Action. Ik vraag mij soms wel eens af of deze klei echt wel ‘kidsproof’ en veilig is. Dus zelf klei maken is dan een goed alternatief. Misschien toch maar eens proberen. Twee mamabloggers van de Valentijnschallenge hebben zelf klei gemaakt. Je vindt de recepten hier en hier. […]

    Reply

Leave a Reply