Avondje kerststukje maken

Posted by on dec 11, 2014 in DIY | One Comment
Avondje kerststukje maken

Woensdag deed ik een workshop kerstukje maken met mijn moeder en zusje. Het resultaat van de workshop lees en zie je hier. 

Vroeger als kind had ik er het geduld niet voor. Ik stak wat blaadjes groen in die zompige berg oase en klaar was ik. Gevolg: slap hangende blaadjes en vooral nog heel veel oase te zien. Met nog ergens een verdwaalde kaars. Dat kan beter natuurlijk, dus doe ik nu een heuse workshop kerststukjes maken.

De workshop was in Amerongen. Daar wonen mijn ouders. Mijn man reed met zoonlief naar huis en ik deed de workshop. Na het kerststukje maken werd ik fijn weer thuis gebracht door mijn zusje.

Start kerststukje

We kregen de workshop in een schuur. Er lag allerlei materiaal om fijn mee te knutselen. Hulst, heel veel groen, kerstballen, dennenappels, hout, nepsneeuw en ga zo maar door. Genoeg om een mooi stukje mee te maken.
De oase ging op een mooi stuk boomschors. Je kon kiezen uit verschillende kaarsen voor er boven op.
Heerlijk om een avondje te fröbelen.

Kerststukje in opbouw

In het begin denk je echt, wat gaat dit worden? Ik kan het helemaal niet, het wordt echt lelijk en ik doe maar wat. Maar het resultaat is altijd prachtig! Alle stukjes die werden gemaakt zagen er mooi uit. Bij mij moet het altijd ter plekke ontstaan. Ik doe meestal maar wat en uiteindelijk ziet het er best aardig uit. Als je maar veel groen gebruikt ;).
De kerstmeezingers knalden uit de stereo toren. Ik heb erg gelachen met mijn moeder en zusje. En ook nog lekker met de handen gewerkt, even ontspannen. Het resultaat mag er zijn.

Kerststukje

En toen ik thuis kwam brak de oase door midden. En nu heb ik heel veel groen, een mooie kaars en allemaal kleine stukjes oase. Het is nog niks beter dan vroegah… Dat wordt nieuwe oase kopen, pffff,  moet dat? En alles opnieuw insteken.

Kapot kerststukje

Gevalletje van: gelukkig hebben we de foto’s nog ;). Ach, ik heb me weer een avondje goed vermaakt en me kunnen ontspannen :).

Kerststukjes

Merry Christmas!

Heb jij wel eens een kerststukje gemaakt? 

1 Comment

  1. Jenneke
    11 december 2014

    Was heel gezelllig! Je kerststuk zag er heel mooi uit! Maar wat een pech…….ingestort.

    Reply

Leave a Reply