8 keer paasei knutselen

Posted by on mrt 30, 2015 in DIY, Lente, Pasen | No Comments
8 keer paasei knutselen

Het is bijna Pasen. Tijd om te knutselen! Ik heb acht knutsels bedacht om een ei van te maken. Ga je ook aan de knutsel met je kind? Deel een foto, ik ben benieuwd naar het resultaat! Zie onze knutsels in 8 keer paasei knutselen. 

8 keer paasei knutselen

8 keer paasei knutselen

Voor alle paasknutsels heb ik het gladde papier van de Hema gebruikt. Je kunt natuurlijk ook ander wit papier gebruiken. Het is wel handig om wat steviger papier te pakken, dat scheurt minder snel.

1. Paasei met klei

Paasei met klei

Plastificeer een papieren ei of gebruik glad papier.

Gebruik verschillende kleuren klei en leg deze in figuren op het ei. Maak er patronen van in figuren en/of kleuren. Ik heb de Bubber klei van Dinky Bee gebruikt.

Paasei stempelen met vingers

Paasei stempelen met je vingers

Met vingerverf kun je snel een mooi ei knutselen. Doop je vinger in de verf en stempel ermee op het ei. Je kunt dezelfde kleuren naast elkaar doen, of juist verschillende kleuren in een patroon.

Paasei stempelen met aardappel

Paasei stempelen met aardappel

Snijd een aardappel door midden. Snijd er met een mesje figuren in. Doe verschillende kleuren verf op je stempel en druk het ei af op papier.

Paasei stempelen

Paasei met stempels

Maak patronen met stempelpennen. Bijvoorbeeld van Ikea. Je kunt het stempelen ook afwisselen met tekeningen die je maakt met de stiften.

Paasei met glitters

Paasei met glitterstift

Teken figuren en patronen met glitterlijm. Let op! Het duurt wel even om te drogen, dus leg het weg op een veilige plek. Het ziet er wel fantastisch uit. Je kunt ook kleine eitjes maken en deze in de paastakken hangen. Zo heb je je eigen glitterboom.

Paasei met foamstickers

Paasei met foamstickersPlak foam stickers op het ei. Je kunt dit op een bepaalde volgorde doen, in kleur of juist schuin neer leggen.

Naam of woorden in paasei

Naam in paasei

Plak of schrijf je naam op het paasei. Dit kan in volgorde in kleur of in verschillende kleurtjes. Je kunt ook woorden schrijven, bijvoorbeeld die met Pasen te maken hebben. Ik heb de foam letters van de Hema gebruikt.

Figuren uit papier op paasei

Paasei met uitgeknipte figuren

Knip figuren uit mooi papier. Ik heb hetzelfde gladde papier gebruikt van de Hema. Plak ze op het ei.

Meer inspiratie opdoen?

Follow Maike Douglas-Westland’s board Thema Pasen on Pinterest.

Heb jij al eieren geknutseld?

Leave a Reply