Knutselen met je kind voor Valentijnsdag

Posted by on feb 5, 2015 in Creatief, DIY, Feest, Valentijnsdag | No Comments
Knutselen met je kind voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag. Een mooi moment om de papa, de opa’s en oma’s, de leidsters van het kinderdagverblijf, gastouders, of wie dan ook een lieve knutsel te sturen van je kind. Hier vind je een aantal makkelijke knutsels om met je kind te maken voor Valentijnsdag. 

Valentijnsdag

Ik ben begonnen met het uitknippen van grote harten. Je vouwt een stevig papier (het liefst rood, roze of wit) door midden. Op de vouwlijn knip je een half hart uit. Klaar is je hart!

Harten knippen uit papier

Je kunt zowel het hart gebruiken als het papier dat om het hart heen zat. Dat is weer mooi om bijvoorbeeld op een mooie tekening van je kind te plakken. Dan is het net een lijst voor een schilderij.

Lijst hart schilderij

Mijn zoontje is nog jong, dus moest maar weer eens met de speen in de mond verven. Dit was niet zo’n groot succes, maar het resultaat is leuk zullen we maar zeggen.

Ik heb ook nog allerlei kleine harten uitgeknipt. Je kunt dit doen zoals je een ‘kleedje’ maakt. Dus een papier vouwen en in het midden de kleine hartjes uitknippen. Maar je kunt dit ook juist aan de buitenkant doen. Dan heb je allerlei halve harten waar je een puzzel van kunt maken.

Harten uitgeknipt

Het ‘kleedje’ van harten kun je dan ook weer gebruiken. Plak het op je kaart, of over een geverfd stuk papier. Prachtig resultaat!

Hier heeft zoonlief alle papiertjes even vast gepakt, zodat overal wel verf op zat. Zo, geknutseld! ;).
Ik hoop maar dat onze lieve familieleden er blij mee zijn straks.

Op jufmaike.nl heb ik een pop-up hartenkaart geplaatst. Hier heb ik uiteindelijk nog wat glitterletters opgeplakt van de Hema. Zo kan die verstuurd worden naar de opa’s en oma’s (die hopelijk niet stiekem me lezen vandaag ;)). Het wordt een leuk pakketje met deze kaart en de valentijnsknutsels.

Pop up hart letters

En nog even omdat het zo leuk was. Want het bord met verf erop was natuurlijk een stuk interessanter dan het verven zelf.

Baby met bord verf

Heb je ook al een valentijnsknutsel gemaakt? 

Leave a Reply