Inspiratie voor je surprise, met tip om zelf lijm te maken

Posted by on nov 13, 2014 in Creatief, DIY | 6 Comments
Inspiratie voor je surprise, met tip om zelf lijm te maken

Het Sinterklaasjournaal is begonnen, de pepernoten liggen al maanden in de winkels en het feest barst bijna los. Heb je al lootjes getrokken? Hier vind je tips voor je surprise. 

Allereerst wil ik een leuk blog van Hip en hot met jullie delen. Judith maakte een leuk Sinterklaasontbijt en een lekker tienuurtje.

Ik ben echt een grote Sinterklaasfan. Ik help de grote vriendelijke man met kinderen verblijden sinds mijn 8e. Nu speel ik niet meer, maar als juf maak ik het feest natuurlijk helemaal mee. Heerlijk vind ik het!

Ik vier elk jaar Sinterklaas met ‘mijn’ gezin: ouders, mijn man, zusje en haar vriend, broertje en zijn vriendin en dit jaar voor het eerst met onze zoon. We trekken lootjes, kopen cadeautjes, maken een surprise en een gedicht. Elk jaar is het weer nadenken wat ik ga fabriceren. Je zou het niet zeggen (aangezien ik juf ben), maar ik heb twee linkerhanden als het op knutselen aan komt. De ideeën heb ik altijd wel, maar het komt niet altijd zoals ik het heb bedacht uit mijn handen. Jammer.

Dus dit jaar pak ik het anders aan. Ik ga online op zoek naar goede knutsel ideeën en maak daar mijn eigen surprise van. Ik zal nog niet schrijven welke ik kies, want wie weet leest mijn getrokken lootje wel mee.
Kijken jullie mee naar de tips?

Kies iets wat je kan

Een inkoppertje, maar ik trapte er vaak in. Een heel mooi idee in mijn hoofd, maar veel te moeilijk. Ik kon het eigenlijk helemaal niet maken. Nu bedenk ik wat ik kan en daarna komt het idee voor de surprise pas.

Passend bij de persoon

Bedenk een surprise die past bij de persoon van je lootje. Een simpele doos met krantenknipsels en appelstroop waar je doorheen moet om bij je cadeautje te komen, is toch een beetje jammer. Iedereen houdt van een persoonlijke surprise!

Zelf lijm maken

Wist je dat je heel makkelijk je eigen lijm kunt maken?
Het enige dat je nodig hebt is water en bloem!
Lees hier wat je precies moet doen om lijm voor papier mache zelf te maken.

Papier mache

Papier mache

Hier kun je altijd van alles van maken. Heb je ook wel eens twee ballonnen op elkaar geplakt? Wat zou dit worden denk je? Barbapapa, een beker, een beest, een poppetje? Wat bedenk jij?

Papier mache met twee ballonnen

 

Pinterest

Follow Maike Douglas-Westland’s board Surprise Sinterklaas on Pinterest.


Vier je Sinterklaas? Wat is jouw surprisetip?

Veel knutselplezier!

6 Comments

 1. Thea van Galen
  13 november 2014

  Die lijmtip ga ik onthouden!
  Ik ben ook druk bezig met surprises nu waaronder ook een ballon met kranten 😉
  Fijne Sinterklaas alvast!

  Reply
  • Mama Maike
   19 november 2014

   Dank je, jij ook! Die lijm is ideaal voor kinderen. Duurt lang voordat hij hard wordt, dus geen vingers die aan elkaar plakken ;).

   Reply
 2. Miranda Hagen
  13 november 2014

  Wij vieren wel sinterklaas en een suprisetip heb ik nog niet voor je. Deze week wil ik echter wel van papiermaché een pieten en sint hoofd gaan maken met de kinderen.

  Reply
 3. Vlijtig Liesje
  14 november 2014

  Ik heb ooit een voetbal gemaakt van bloem, water en kranten. Werkt inderdaad prima.

  Reply
 4. Kasandra
  25 november 2015

  Wat leuk. Ik wist helemaal niet dat je ook zelf lijm kon maken. Mijn dochter moet dit jaar ook voor het eerst een surprise maken. We hebben al een leuk sintcadeautjes gekocht. Nu de surprise nog. Ik vind het ook wel een fijn idee dat het echt natuurlijk lijm is. Ik ga het zeker proberen.

  Reply

Leave a Reply