Spelen met water: mama challenge

Posted by on jul 6, 2015 in Challenge, Zomer | 5 Comments
Spelen met water: mama challenge

Wat was het warm afgelopen dagen! Zaterdag was het zo heet, ook binnen, dat we wel met water moesten spelen. Ik heb verschillende items aan het water toegevoegd. De eerste uitdaging van de ‪#‎mamachallenge2015‬ is uitgevoerd: spelen met water.

Spelen met water

Spelen met water

Onze dreumes heeft voor zijn eerste verjaardag de bekende Zandbak schelp gekregen. Hij heeft er al aardig wat uurtjes in gezeten. Heerlijk vindt hij al dat gepoedel! Speciaal voor de challenge heb ik wat items aan het water toegevoegd, zodat hij fijn kon spelen.
Het spelen met het emmertje, watermolentje, vissen en de bootjes vindt hij sowieso al leuk.

IJsklontjes

IJsklontjes in het water

Ik voegde wat ijsklontjes toe aan het spel. IJsklontjes verkoelen extra. Het water is lauwwarm, zodat het niet te koud zou zijn. Met de ijsklontjes kun je dan wel wat afkoelen. Ze kunnen in de mond, je kunt je polsen, nek en lijf ermee langs gaan. En ze zijn leuk om mee te spelen. Ook jij kunt zo fijn afkoelen als je aan de rand van het badje zit.

IJsklontjes in het badje

Zoonlief kreeg ze in zijn emmertje. Hij pakte ze, voelde eraan en gooide ze in het water. Om ze vervolgens weer op te pakken en in het emmertje te doen.

Waterballonnen

Waterballonnen in het water

Ik voegde ook wat waterballonnen gevuld met water toe aan het water in het badje. De dreumes vond het leuk om ze te voelen, op te tillen en met een plons in het water te laten vallen. Hij stopte ze ook in zijn emmertje.

Waterballonnen in het bad

Ik ontdekte dat ik kleine gaatjes in het tuutje van de ballon kon maken met mijn tanden. Als ik de ballon dan vast hield, sproeide er vanzelf water uit. Het was net een fonteintje, wat een uitvinding!

We hebben de hele middag plezier gehad. Zoonlief stapte er telkens in en er weer uit. Maar pas tegen etenstijd had hij er genoeg van. Heerlijk was het! De eerste challenge is geslaagd.

Heb je ook een badje in de tuin/op je balkon met dit warme weer? 

5 Comments

 1. janske
  6 juli 2015

  Zo simpel, maar o zo leuk voor zo’n kleintje om lekker met water te spelen…leuk idee ook van die waterballonnen en ijsklontjes! 🙂

  Reply
 2. Josan
  8 juli 2015

  Wat ziet dat er lekker gezellig uit en wat origineel om je buitenbadje met ijsklontjes te combineren. Ik zat ook te denken aan waterballonetjes.

  Reply
 3. Mama challenge Zomereditie | CrazyGreatLife
  9 juli 2015

  […] spelen met ijsklontjes Sylvie maakte gezonde cupcakes Janske deed een zomerse binnenactiviteit Maike laat haar kindje spelen met waterballonnen en ijsklontjes in het badje Josan ging naar Burgers […]

  Reply
 4. Mamachallenge2015 #4 een wateractiviteit… Met ijs! |
  10 juli 2015

  […] wat de andere blogmama’s voor challenges hebben gedaan? Mama Maike gebruikte ijs en waterballonnen in het zwembadje. Josan van GoodGirlsCompany maakte een leuk […]

  Reply
 5. Mamachallenge2015 #4 een wateractiviteit... Met ijs! ⋆ Marstyle
  7 juni 2017

  […] wat de andere blogmama’s voor challenges hebben gedaan? Mama Maike gebruikte ijs en waterballonnen in het zwembadje. Josan van GoodGirlsCompany maakte een leuk […]

  Reply

Leave a Reply