Maak een gezond ijsje

Posted by on jul 16, 2015 in Challenge, Voeding, Zomer | 3 Comments
Maak een gezond ijsje

Als je naar buiten kijkt, denk je nou niet meteen aan ijs. Al kan ik er altijd wel aan denken. IJs is mijn favoriete snoep. Vooral Ben & Jerry’s Cookie Dough. Het liefste met aardbeien, mmm. Maar ik dwaal af, want ik heb juist gezonde ijsjes gemaakt. Speciaal voor de mama challenge: Maak een gezond ijsje. 

Maak een gezond ijsje

Vorige week was het in het weekend heel warm. En ik had helemaal geen houder om ijsjes mee te maken. Als een malle (maar niet te snel, het was ten slotte heet) ben ik ’s morgens naar de Hema gefietst met de dreumes. Naarstig op zoek naar een ijsjesvorm. Hopend dat ze met het warme weer nog niet uitverkocht waren. Gelukkig waren ze er nog. Ik koos voor een groen/blauw exemplaar. Leuk voor de zoon.

En ik ging aan de slag. Met experimenteren. Want fruit hadden we genoeg: banaan, meloen, aardbei en citroen en yoghurt ijsjes leken me ook erg lekker.

Ik heb drie versies van een gezond ijsje gemaakt.

IJsje met banaan en meloen

Dit is een ijsje met banaan en meloen. Banaan en meloen samen in de blender of laat de staafmixer zijn werk doen en giet het in de vorm. Kind kan de was doen. Zelf vond ik hem wat minder geslaagd qua smaak. De banaan was wel lekker rijp, want hoe rijper hoe zoeter. Ik vond ‘m zelf dus niet zo lekker, maar smaken verschillen!

IJsje met aardbei

Ik ben werkelijk dol op aardbei en zoonlief ook. Dit ijsje heb ik gemaakt door de staafmixer op de aardbeien af te sturen. Het aardbeipapje giet je zo het vormpje in. Hij was wat zurig, maar dat komt dan ook omdat er helemaal geen suiker in zit. Ik vind het wel lekker verfrissend. En uiteraard gezond.

IJsje met vanille yoghurt en aardbei

Dit is echt mijn ultieme favoriet: het ijsje met vanille yoghurt en aardbei. Ik had nog wat aardbeimoes over. Dit heb ik vermengd met wat vanille yoghurt. Ik sneed een paar aardbeien in kleine stukjes en die mixte ik door de vanille yoghurt aardbei pap. Ook wederom weer wat zurig, maar door de vanille toch een tikkeltje zoet. Ik ben om. Deze ga ik deze zomer echt zo vaak maken! Heel gezond, verfrissend en superlekker!

Helaas houdt zoonlief nog niet van ijs. Hem te koud. Zei ik helaas? Meer voor Die mama!

Wat is jouw favoriete ijsje? 

3 Comments

 1. Martha
  16 juli 2015

  Nou mijn zoon houdt wel van ijsjes hoor. Alles gaat in zijn mond. Hoppa. En hij geniet net zoveel als mama.

  Helaas.

  Minder voor mama.

  Reply
 2. Vlijtig Liesje
  17 juli 2015

  Ik houd erg van een raket. De ijsjes die je hebt gemaakt hebben een leuke vorm vind ik.

  Reply
 3. Tamara
  19 juli 2015

  ooh vooral de laatste 2 klinken heerlijk!

  Reply

Leave a Reply