Brief aan zoonlief: zes maanden

Posted by on sep 17, 2014 in Brieven aan mijn zoon | 4 Comments
Brief aan zoonlief: zes maanden

Lieve jongen, was het niet pas gisteren dat ik je een brief schreef voor je vijf maanden mijlpaal? Is dat echt alweer een maand geleden? Hang de vlag maar uit, want je bent een half jaar! Wat kun en doe je nu allemaal? 

Wat je allemaal doet? Je gaat wel honderd keer per dag van je rug naar je buik. 2 van de 10 keer rol je terug. Of eigenlijk rol je verder, wat vandaag resulteerde in een doorrol van het kleed op de tegels buiten. Dat vond je toch wat minder leuk.
Zelfs in je bed, met slaapzak, rol je wel eens op je buik. Na een paar minuten mopper je dan dat je weer op je rug wilt. Ja, ook midden in de nacht.

Als je op je buik ligt, til je je hoofd zo hoog mogelijk op. Je benen schuif je als een kikker onder je billen, om vervolgens niet zoveel meer te doen. Heel af en toe schuif je per ongeluk een paar centimeter naar achteren.

Boekje lezen

Boekjes lezen vind je erg leuk om te doen. Heel geïnteresseerd kijk je naar de plaatjes en hoor je onze verhalen aan. Je snapt er waarschijnlijk nog niets van, maar je doet in ieder geval of je luistert :).

Slapen doe je niet zoveel. ’s Nachts gaat het best goed, je maakt nachten van 19.00 uur tot 7.00 uur, met een nachtvoeding tussendoor. Je hebt een tijdje doorgeslapen, maar sinds je ziek bent geweest, kunnen we de nachtvoedingen niet meer overslaan. Overdag ben je de man-van-de-half-uurtjes-slaap. Rond 18.00 uur stort je dan ook al helemaal in, maar slapen lukt dan nog niet.

Zoonlief

Natuurlijk gaat alles in de mond. Boekjes, bijtringen, lepels, maar het liefst nog steeds mijn waterdrinkfles. Die blijft fantastisch mooi. En wat zouden we toch doen zonder je speen? Je bent er nog steeds dol op.

Wat oefen je nu goed met de hapjes! Een fruithapje gaat erin, als eeh, ja, koek (die je dan nog niet mag hebben). Je slobbert het al aardig van het lepeltje af. Als we je een stukje geven om zelf aan te knabbelen, lik je er alleen nog aan. En sap alleen niet zo voedzaam.
Groentes moet je echt nog niks van hebben. Zodra je maar een heel klein ieniemieniebeetje groente proeft, trek je een heel vies gezicht. Ik moet er stiekem vooral om lachen. Dus blijven we het elke dag proberen. Duidelijk nog niet jouw ding. Maar de aanhouder wint zeggen ze!

Wat een geklets horen we van jouw kant komen! Je nieuwe ‘woordje’ is mammammammammam. Vooral als je het ergens niet mee eens bent. Zegt dat iets over later? ;). Je trekt dan je onderlip in als een oud opaatje, heel grappig.

Verder groei je lekker door, de broekjes in maat 62 zijn nu echt duidelijk te kort. Je blijft smal, dus maat 68 is vaak wel mooi voor de lengte, maar te breed. Er is nog geen tandje te bekennen, dus gelukkig ook geen last.

Lieve jongen, ga zo door, groei maar zoals je moet doen. We zijn benieuwd wat je straks met zeven maanden weer allemaal kan.

We houden van je!

Kusje, mama

4 Comments

 1. maaike smids
  17 september 2014

  Wat leuk geschreven Maike!

  Reply
 2. Tamara
  17 september 2014

  Wat lief. Mooie mijlpalen!

  Reply
  • Mama Maike
   17 september 2014

   Dank je! En leuk om die mijlpalen mee te maken ja!

   Reply

Leave a Reply