Brief aan zoonlief: negen maanden

Posted by on dec 22, 2014 in Brieven aan mijn zoon | No Comments
Brief aan zoonlief: negen maanden

Van de week kwam Stop de tijd! online. Daar vertel ik over dat alles zo snel gaat. En het klopt maar weer eens. Ik had helemaal niet door dat je alweer negen maanden bent geworden!

Lieve jongen, je bent alweer negen maanden. En zo onderhand even lang uit de buik als erin. Je kwam tenslotte tien dagen na de uitgerekende datum pas om het hoekje kijken.

Vorige maand kon je tijgeren en een week nadat je acht maanden was ineens kruipen! Eerst voorzichtig, maar na een paar dagen ging je als een speer. Je kruipt nu het hele huis door. Het is oppassen geblazen, want je eigen speelgoed zie je niet staan. Je komt overal aan waar je vingertjes juist vanaf moeten blijven.

Je leventje is door het kruipen wel veel leuker geworden. Je ziet natuurlijk veel meer!

Was doen

Je kan je ook weer een stuk beter zelf vermaken. En waar wij zijn, ben jij. Als ik de wasmachine uit ruim, kruip jij erin. Als ik plas, kom je er naar toe schuifelen. En als ik op de bank zit, kruip je om de salontafel heen. Als je maar bij ons in de buurt bent.

Je zit heel stevig rechtop. Je zit zelfs het liefst de hele dag op je knieën. Je kruipt naar iets wat hoger ligt. Houdt je eraan vast en trekt je op. Zo zit je op je knieën en kan je de wereld weer anders bekijken. Vanaf je knieën kan je ook weer op je billen gaan zitten.

Je slaapt heel goed in je eigen bed. Om 18.30 uur stort je echt in en brengen we je naar bed. Vervolgens word je ergens tussen 6.00 en 7.00 uur wakker. Overdag heb je nog twee slaapjes van in totaal meestal anderhalf uur.

Zoonlief slaapt

Je begint je dag met pap. Een ochtendtussendoortje van fruit en lunch met een broodje en de fles. Vervolgens eet je een soepstengel en drink je wat water. Rond 17.00 uur moeten we echt een avondhapje geven, anders hoef je niet meer.

Je favoriete speeltje zijn de boxjes van de stereo, waar je dus niet aan mag zitten en je loopwagen. Met de voorkant van de loopwagen kan je al lekker spelen.

Ik moet je weer in de gaten gaan houden, dus tot de volgende maand lieverd!

Leave a Reply