Brief aan zoonlief, een jaar

Brief aan zoonlief, een jaar

Na een aantal dagen stilte op de blog, ik was simpelweg te druk met de eerste verjaardag van zoonlief en een studiedag, ben ik hier dan toch met een brief. Mijn mannetje is nu echt een jaar, wat een mijlpaal! Tijd voor een brief aan zoonlief, een jaar.

Lieve jongen,

Dit is voorlopig mijn laatste brief aan jou. Ik zal je niet meer elke maand schrijven, maar nu wanneer het goed voelt, of als er iets bijzonders gebeurd.

Zoonlief een week oud
Je bent een jaar nu. Geen hulpeloze baby meer, maar een echte dreumes die al van alles zelf kan. Ik kan het blijven roepen, wat gaat het snel! Het moment dat je voor het eerst in mijn armen lag, herinner ik me alsof het vorige week was. Maar poef, een jaar is om gevlogen.

Maar het is echt waar, het wordt steeds makkelijker. Je was volledig afhankelijk van ons, maar beetje bij beetje ga je je eigen weg.
Je kruipt in de speeltuin zelf naar welk toestel je wilt. Je bepaalt zelf of je eet of dat je nu zin in drinken hebt. Je kijkt ons boos aan en moppert als iets je niet zint. Je probeert woordjes te spreken, zodat je het ons duidelijk kan maken. En bent dan soms ook gefrustreerd als we je niet begrijpen.

Je hebt een mooi kinderlachje. Die schalt door de kamer als papa gek met je doet. Het leukste spelletje is onderaan de trap staan en naar boven kijken, terwijl papa naar beneden rent. Van het schateren val je bijna om.

Je staat de hele dag door en loopt langs de hokker en de salontafel. Je probeert wel eens van de hocker naar de tafel over te stappen, maar dit vind je nog een beetje eng. En ook daar word je wel eens boos om. We helpen je dan maar snel. Want stappen aan onze handen vind je ook fijn om te doen. Totdat je moet word en je je op je billen laat vallen.

Je zegt ‘auto’, dat staat voor alles wat buiten is. En je nieuwe speelauto’s natuurlijk. Ete kon je al lang zeggen en is zowel eten als drinken. En je zegt esje tegen je speentje. En nog een heleboel andere woorden, waarbij je ons verwachtingsvol aan kijkt, maar we je helaas niet kunnen verstaan.

Je feestje¬†vond je prachtig. Even wennen aan al die mensen in huis en het uitpakken van de cadeaus. Zodra je gewoon lekker ‘vrij’ kon spelen, vermaakte je je het meest. En kroop dan af en toe naar de mensen die je het meeste ziet.
Je verjaardag zelf vierden we in de dierentuin. Wat een feest! Het was heerlijk weer en je hebt op en top genoten. Met stukjes pannenkoek als kers op de taart.

Zoonlief een jaar met taart

Lieve jongen, we houden ontzettend veel van. Wat fantastisch dat je ons leven zo bent komen verrijken. We proosten op nog een heleboel jaar!

 

2 Comments

 1. Rienk
  18 maart 2015

  Wat leuk dit! Ik hoop dat ik ook ooit een kleine Kroese heb rondrennen. =)

  Groetjes!

  Reply
 2. Vlijtig Liesje
  20 maart 2015

  Mooie brief. Ik zou hem goed bewaren voor later.

  Reply

Leave a Reply