Brief aan zoonlief. Acht maanden

Posted by on nov 18, 2014 in Brieven aan mijn zoon | 4 Comments
Brief aan zoonlief. Acht maanden

Daar zijn we alweer met een nieuwe brief aan jou lieverd. Je bent acht maanden! Wat ben je alweer gegroeid in wat je kan. Lees je mee? 

Even rustig een blogje typen met jou in de buurt is er niet meer bij. Je ramt op de knopjes, kruipt over de toetsen, maakt veel lawaai en kwijlt op mijn muis. Aandacht wil en snel een beetje anders zorg je er wel voor dat je aandacht krijgt.

Gelukkig kun je ook steeds beter zelf spelen. Het liefst rollebol je op een kleed in de kamer. Een paar speeltjes om je heen en je bent (in ieder geval voor eventjes) tevreden. Je interesse voor flesjes is nog duidelijk aanwezig.

Sinds een paar dagen kun je tijgeren! Je schuift dan ook, met veel moeite en gehijg, door de kamer op zoek naar kabeltjes, doosjes en speeltjes. Je gooit je benen onder je billen en zit in de starthouding om te kruipen, maar vervolgens stort je weer ter aarde. Om maar weer langzaam naar voren te schuiven. Rondjes draaien kan je ook heel goed. En zo kom je toch waar je wezen moet.

In de box liggen wil je niet zo vaak meer. Alleen nog om Sesamstraat te kijken. Zo kunnen wij tenminste nog even koken of je hapjes klaar maken. Want met jou in de kamer is het opletten geblazen.

Je zit graag rechtop. Zeker als wij bij je zitten, dan denk je waarschijnlijk dat je steviger zit. Heel af en toe val je dan nog om, maar meestal blijf je goed zitten.

Rechtop zitten

We kunnen nu echt met je spelen en grapjes met je uithalen. Een doek van mijn hoofd aftrekken en er komt een spinnetje aan gelopen vind je hilarisch!

Er is een ritme in je eetpatroon gekomen. Je drinkt nog een keer borstvoeding, in de ochtend. In de avond moet je er niks meer van hebben, dan wil je een fles.
Een paar uur na de borstvoeding krijg je pap en een fruithap. Dit eet je beide zonder problemen op.
We hebben ontdekt dat je alles lekker vindt, als er maar appel of banaan bij zit. Pap heb je zo leren eten en de groentehapjes gaan er nu ook wel in. We hebben de hoop dat je dat ook een keer zonder fruit gaat eten.

Je hangt nog steeds tussen maat 68 en 74 in. 68 wordt allemaal krap, maar 74 is veel te wijd, mijn lieve slanke mannetje. We switchen dus een beetje tussen beide maten.

En het belangrijkste heb ik nog niet eens verteld. Je slaapt door! Er waren een paar nachten met gehuil voor nodig. Maar we merkten dat het enkel aandacht was. En nu slaap je keurig een hele volle nacht in je bed. Om 18.00 uur stort je namelijk meestal al in. Om 5.00 uur ben je dan ook vaak alweer wakker, maar dat mag de pret niet drukken. Een half uurtje spelen en we tukken weer een uurtje verder. Stuk beter dan er steeds uit ’s nachts.

Je roept, je wilt weer met me spelen, of eigenlijk met de knopjes van de laptop. Tot de volgende keer!

 

4 Comments

 1. Marlieke
  18 november 2014

  Leuk om het zo bij te houden. Een hele herkenbare brief. Die knopjes van mijn laptop zijn ook al meerdere malen ondergekwijld! Liza kan al wel goed zitten, maar kruipen, tijgeren of schuiven zit er nog niet in hoor. Hebben wij wat dat betreft nog even rust! Ik kijk uit naar je volgende brief!

  Reply
  • Mama Maike
   19 november 2014

   Wat leuk dat je de brieven volgt! Leuk he dat onze kleintjes even oud zijn en we dus elkaar kunnen volgen :).

   Reply
 2. Jenneke Westland-Rebergen
  18 november 2014

  Wat gaat het hard ! Acht maanden alweer en zo lief en ondernemend! Ik hou van je lieve Luka!

  Reply
 3. Nathalie
  22 december 2014

  Hihihi, de tijd gaat inderdaad supersnel! Binnen ongeveer 2 en een halve week is mijn zoontje ook 9 maanden. Hij doet het qua kruipen enzo rustig aan hoor! Hij draait ter plekke en that’s it! Ik ben eens benieuwd wanneer hij gaat kruipen, dan ben je waarschijnlijk de hele dag hem achterna aan het hollen! Groetjes!

  Reply

Leave a Reply