Brief aan zoon: anderhalf jaar

Posted by on sep 20, 2015 in Brieven aan mijn zoon | No Comments
Brief aan zoon: anderhalf jaar

Lief klein guppie van ons. Ben je echt alweer anderhalf jaar? Een echt mensje ben je met een duidelijk eigen wil. Die je ook heel goed kenbaar kan maken. Brief aan zoon: anderhalf jaar. 

Zoon bij Nijntje museum

Daar sta je dan, drie turven hoog, maar heel wijs en dapper. Anderhalf ben je nu, en een echt mensje. Je kan lopen, praten, je eigen wil duidelijk maken, lief zijn, stoute dingen doen en vooral ontzettend leuk zijn. Maar ik ben dan ook je moeder, logisch dat ik dat vind ;).

Je kletst ons de oren van het hoofd. Ik denk dat je al meer dan 100 woorden spreekt. Je kent bijna alle dierennamen, al onze familieleden benoem je en veel van je buiten ziet.
Je pikt woorden heel snel op. Als we na het naar de wc gaan zeggen, ‘ik ga mijn handen wassen’, dan zeg jij de volgende keer bij de wc: ‘hanne wasse’. Je praat alles na. Zoals de namen van de voetbalspelers als je met je vader tv kijkt. Regelmatig horen we het woord papapaai, omdat we zo vaak papegaaitje tegen je zeggen.

Zoon bij muziek Nijntje

Je begint ook liedjes mee te zingen. Dat klinkt zo lief! Je favoriet is Ditte Dap. Gelukkig houden wij ook erg van Annie MG Schmidt! Je bent dol op muziek. Op de foto sta in je bij de tentoonstelling van Nijntje bij het lied ‘Nijn is jarig vandaag’. Je was er niet weg te slaan. En maar deinen op de muziek. We vinden je regelmatig trommelend op de tafels, stoelen of bakken met speelgoed. Het liefst dans je met papa en aap, je grote vriend.

Zoon en aap

Aap laat je niet meer los. Deze knuffel met zijn grote, slungelige armen en benen is langer dan jijzelf. Aap belandde ooit (ik denk vanuit mijn klas) in mijn kast. Die ruimde ik in de zomervakantie op. Jij zag de aap en liet hem niet meer los. Hij moet overal mee naar toe: naar bed, bij uitjes, mee dansen, hij krijgt zelfs eten van je.

Lopen kun je nu een paar maanden, heel hard vallen dus ook. Zeker als je moe bent, vergeet je wel eens dat je je handen kunt gebruiken om jezelf op te vangen. Zo lig je dus vaak languit op de grond en val je ook wel eens op je hoofd.

Zoon anderhalf jaar

Je bent zo lief! Je kan een beetje stout zijn, maar altijd als wij het juist zien. Je luistert dan ook goed (voor nu dan in ieder geval ;)). Je bent de liefste jongen van de hele wereld! Maar ook dat vinden wij omdat we je papa en mama zijn natuurlijk :).

Lieve jongen, je doet het ontzettend goed, ontwikkel je je maar fijn door. Wij volgen je op de voet.

Liefs,

Mama

Leave a Reply