Review en tips De grote Max gaat-nog-niet-naar-bed show

Posted by on jun 24, 2014 in Boeken | No Comments
Review en tips De grote Max gaat-nog-niet-naar-bed show

Wil je kind niet naar bed ‘s avonds? Of is het thema ‘optreden’, ‘circus’ of ‘show’ in de klas? Pak De grote Max gaat-nog-niet-naar-bed show erbij. Het is hilarisch! Je vindt mijn recensie in dit blog met tips voor de verwerking van het boek. 

De grote Max gaat-nog-niet-naar-bed show

Max, het megatalent, voert een show op. De Max-gaat-nog-niet-naar-bedshow! Hij kan een beker melk en een koekje laten verdwijnen en nog superlangzaam ook. Max temt een angstaanjagend monster.
Tussendoor moet Max naar bed, maar hij vindt het nog geen tijd om te gaan. De trucs blijven komen.
Max verdwijnt! Hij kan tanden poetsen, fantastisch!
Max kan zelfs zijn pyjama laten zweven en hem zelf aantrekken.
Hij tovert knuffels te voorschijn en vraagt maar liefst om tien voorleesverhaaltjes.
Ten slotte slaapt de artiest. Ssssst.

Wat vind ik?

Wat een mooi groot boek is dit! Voor jonge kinderen vind ik grote boeken altijd fijn. Ze kunnen de illustraties dan goed zien.

Wat is het een grappig verhaal. Het lijkt of Max heel veel bijzondere dingen kan, maar het blijken alledaagse trucjes te zijn. Elk kind kan het! De kinderen zullen zich dan ook wel speciaal voelen dat ze dezelfde dingen kunnen als Max.
Er zitten leuke grapjes in. Ik moest erg lachen om de tien voorleesverhaaltjes, zoals ‘Rupsje Nooitnaarbed’, hilarisch. De oneindige draad moest ik even over nadenken. Is dat naar aanleiding van het oneindige verhaal? Ik ben ook wel benieuwd of jij alle boeken kunt raden.

De illustraties zijn prachtig en zullen de kinderen zeker aanspreken. Mooie, vaak zachte, achtergronden met felle, duidelijke illustraties op de voorgrond. Veel kleurtjes, dat vinden jonge kinderen altijd fijn om naar te kijken. Het ziet er ook uit als een spektakel.

Het is vooral geschikt voor jonge kinderen: peuters en 4 tot 5-jarigen.
Jozua Douglas, mijn man, heeft het goed vertaald. Dat moet vast een leuke klus zijn geweest, het is echt een grappig verhaal waar jij en jij kind hartelijk om zullen lachen.

Tips

  • Maak een bedritueel met je kind. Welke trucs kan hij of zij ook voor het naar bed gaan? Kies er samen een aantal uit (anders ben je de hele avond bezig) en laat deze mooie trucs elke avond terug komen. Wedden dat je kind snel zal slapen?
  • Laat je kind bedenken welke trucs hij of zij kan of wil leren. Oefen met je kind en voer een show op voor papa, opa, oma, buren, vriendjes, vriendinnetjes, etc. Je kunt er ook een buurtshow van maken. Een talentenshow waar de hele buurt aan mee mag doen en mag komen kijken.
  • Op een aantal bladzijdes zie je de knuffels van Max: krokodil en leeuw. Op hoeveel van deze bladzijdes komen deze dieren terug?
  • Doe de grote verdwijntruc. Waar kan je kind zich allemaal verstoppen? En wat is jouw goede verstopplek?
  • Maak een show van het tanden poetsen. Dat wordt meteen een stuk leuker! Trek gekke bekken onder het poetsen met de tandenborstel in je mond. Of probeer verschillende houdingen uit terwijl je poetst.
  • Tel de dieren in het boek. Bijvoorbeeld de dieren op het dekbed van Max, of zijn knuffels.
  • Pak er een aantal prentenboeken bij. Kunnen jullie samen de titels van de boeken veranderen, net zoals de boeken van Max?
  • Praat met je kind over het gaan slapen. Hoe valt hij of zij het beste in slaap? Wat helpt daarbij? Je kunt dit in het bedritueel toepassen om goed te leren slapen.
  • Doe wedstrijdjes met je kind. Wie kan het langzaamste een koekje eten of een beker leeg drinken? En wie kan het langzaamste van school naar huis lopen?

Leave a Reply