Prentenboekentips voor Kerst

Posted by on dec 16, 2014 in Boeken | One Comment
Prentenboekentips voor Kerst

Wat is de kersttijd toch heerlijk! Het brengt een fijne sfeer in huis met de kerstboom en de kaarsjes aan. Een mooi prentenboek om voor te lezen hoort hier ook zeker bij. Je leest tips voor fijne prentenboek om voor te lezen in de kersttijd aan je kind. 

De grote kleine kerstman

De grote kleine kerstman

In De grote kleine kerstman beleeft de kleine kerstman weer een mooi avontuur. Er zijn namelijk meer boeken van De kleine kerstman. In dit boek is het hele kerstmannendorp uitgelopen. Alle huizen zijn leeg. De kerstmannen hebben zich verzameld bij de hoofdkerstman, maar de kleine kerstman mag er niet bij zijn. Hij vertelt dat aan zijn goede vrienden, de dieren. Zij gaan hem helpen. Maar de kerstmannen hebben juist een hele mooie verrassing voor hem. Wat dat is moet je zelf maar lezen in het boek.

Vrolijk kerstfeest, Paultje!

Vrolijk Kerstfeest, Paultje!

In Vrolijk Kerstfeest, Paultje! vind Paultje alle dieren in de kou zo zielig. Hij heeft van zijn vader gehoord dat hij moet delen en anderen moet helpen. Dus plundert hij de voorraadkast van zijn gezin om zo de dieren te eten kunnen geven. Hier is de rest van het gezin niet zo blij mee. Maar gelukkig hebben ze toch genoeg en heeft iedereen een fijn kerstfeest. Paultje beleeft nog veel meer avonturen in alle boeken die er over hem zijn.

Beide boeken bevatten een echte kerstgedachte: elkaar helpen en aardig zijn voor elkaar. Mooie boeken om in deze tijd voor te lezen dus!

Wil je tips voor de verwerking van het boek met je kind lezen? Kijk dan op jufmaike.nl.

Recensie en lestips Vrolijk Kerstfeest, Paultje!

Recensie en lestips De grote kleine kerstman

Wat is jouw favoriete kerstprentenboek? 

1 Comment

  1. Vlijtig Liesje
    16 december 2014

    Ik heb er eigenlijk geen!

    Reply

Leave a Reply