Poeziëweek: boekentips voor je kindje

Posted by on jan 31, 2015 in Boeken | No Comments
Poeziëweek: boekentips voor je kindje

Het is poëzieweek. Deze week loopt van 29-01-2015 t/m 4-2-2015. Voor kleine kinderen denk je bij gedichten eerder aan versjes. Ik zet de leukste boeken met versjes voor je op een rij. 

In Versjes voor het slapen gaan staan de meest schattige versjes. De versjes gaan over dieren. Zo krijgt een eekhoorntje straf en hebben egeltjes hele bijzondere namen. Ik ben fan van Marianne Busser en Ron Schröder, dus een echte aanrader!

Versjes voor het slapen gaan

De mooiste kinderliedjes en versjes voor de allerkleinsten is een boek met cd vol versjes en liedjes. Bij de liedjes staan gebaren om met je kleintje te doen. De liedjes zijn in het Vlaams. Dit is even wennen, maar klinkt ook wel heel lief.

De mooiste kinderliedjes en versjes voor de allerkleinsten
Het boek Ziezo van Annie M.G. Schmidt mag eigenlijk niet in je boekenkast ontbreken. Het staat vol met leuke verhaaltjes, liedjes en versjes van de koningin van de Nederlandse kinderliteratuur. Je kunt dit jaren blijven voorlezen. Het is een dik boek, dus ook heel geschikt voor bijvoorbeeld de eerste verjaardag.

Ziezo

 

Wil je tips voor oudere kinderen? Hier vind je boeken voor kinderen vanaf vier jaar. In de voorleestag vind je leuke tips voor voorleesboeken voor je kleintje.

Wat is jouw favoriete kindergedicht? 

Leave a Reply