Weer naar school|Kijkje in mijn leven

Posted by on sep 1, 2014 in Blogs | 2 Comments
Weer naar school|Kijkje in mijn leven

De scholen zijn weer begonnen! Ik sta vanaf vandaag weer een aantal dagen in de week voor de klas. Ik vertel je graag hoe mijn week er nu uit ziet. 

Maandag en dinsdag

Rond 5.30 uur gaat onze persoonlijke wekker. Onze meneer heeft honger. Ik voed hem in bed en leg hem tussen ons in. Afhankelijk van hoe vaak hij ’s nachts wakker is geweest, soezen we nog even door tot 7.00 of 8.00 uur. Als ik zelf goed wakker ben, tik ik als hij slaapt alvast een blogje.
Om 8.00 uur gaat de wekker van manlief. Ik check de social media en reageer hier en daar.
8.30 uur gaan we eruit. Ik kleed eerst mezelf aan en dan zoonlief. Het liefie gaat spelen in de box, ik ontbijt en maak het blog af waar ik mee begon of schrijf een nieuwe (zoals deze).

Na het blog bekijk ik al mijn mail. Ik mail voor de websites, voor mijn klas en ook voor mijn werk als ICT-coordinator op school.
Hierna begint het andere werk. Ik schrijf een post voor jufmaike.nl, ik werk aan een website die ik bouw, ik bereid een training voor of ik werk voor Kleuteruniversiteit. 

Natuurlijk is er ook aandacht voor babyboy. Ik werk regelmatig met hem op schoot, maar speel ook met hem. Een dansje, een liedje zingen, gekke stemmetjes, het hoort er natuurlijk allemaal bij. Ik probeer ook elke dag dat ik met hem ben een wandelingetje te maken. Vaak is dit wel een ‘nuttige’ wandeling naar de supermarkt of drogist.

Meestal kook ik een simpele maaltijd.

En door de dag heen draait de was, die ik vaak op dinsdagavond opvouw onder het genot van een serie op Netflix.
Op een van de dagen doe ik snel een hardlooprondje als manlief thuis is.

Woensdag

Mijn eerste werkdag voor de klas! Om 6.00 uur sta ik op. Ik voed zoonlief en kleed me snel aan. Ik pak mijn spullen in en vertrek om 7.00 uur. Ontbijten doe ik vaak in de trein. Mijn moeder haalt hem rond 8.00 uur op, dus mijn man zorgt dat hij klaar is voor het oppasdagje.
Om 7.35 uur ben ik op mijn werk. Lekker op tijd om voor te bereiden en de administratie te doen.
Op woensdag sta ik in de kleutergroep die mijn collega vier dagen per week heeft.

Om 14.00 uur gaan de kinderen naar huis. Dan begint de tijd voor vergaderingen, ICT klussen, administratie, voorbereiden en andere schooltaken.

Ik probeer rond 16.30 uur naar huis te gaan, zodat ik om 17.00 uur thuis ben. We rijden naar mijn ouders om zoonlief weer op te halen. We eten daar, heel luxe en vertrekken weer naar huis om babyboy op bed te leggen. Manlief en ik spelen een spelletje, kijken een serie, of ik schrijf nog een blogje.

Donderdag

Vandaag sta ik in de kleuterklas die ik draai met mijn duo. Zij drie en ik twee dagen. Manlief zorgt ’s morgens weer voor ons zoontje, zodat zijn ouders hem kunnen ophalen. Ze wonen wat verder weg en hebben een prachtig chalet in de buurt gekocht waar ze babyboy mee naar toe nemen.

Aan het einde van de middag spoeden we ons ook daar naar toe om een lekkere maaltijd voorgeschoteld te krijgen. De avond ziet er hetzelfde uit als de vrijdag.

Vrijdag

Vandaag is het de beurt aan mijn man om voor zoonlief te zorgen. Soms neem ik een trein later, vaak heb ik alles de dag ervoor al kunnen afronden. In de middag bereid ik alles voor voor de aankomende schoolweek. Vaak borrelen we nog even met collega’s.

In de avond vinden we het heerlijk om Indisch eten af te halen. We ploffen uitgeput op de bank met een filmpje of een serie.

Zaterdag

Zaterdag is schoonmaak-terwijl-manlief-boodschappen-voor-een-week-doet-dag. Een rondje hardlopen, de was doen en het huis spic en span maken. Als het mooi weer is gaan we er vaak nog even op uit of spreken we met familie af. Af en toe hebben manlief en ik ook ‘zakelijke’ bezigheden, zoals een training geven, of een optreden.

Zondag

We proberen ons zondag = familiedag in ere te houden. Echt een dag voor ons drieën, of om met familie af te spreken. Vooral een dag om lekker te relaxen.

Wat vind je van mijn weekoverzicht? Hoe ziet jouw week eruit? 

Natuurlijk spreek ik ook met vriendinnen af, doordeweeks of in het weekend. En hebben we de nodige verjaardagen en feestjes. Meestal zitten de weekenden zo vol.

2 Comments

 1. Linda
  1 september 2014

  Wow, wat een druk weekoverzicht. Moet er niet aan denken. Drie dagen werken buitenshuis, twee websites en dan nog voor andere partijen. Ik doe het je niet na, petje af!

  Reply
  • Mama Maike
   2 september 2014

   Toen ik het opschreef vond ik het ook wel wat veel haha. Maar voor zover lukt het en ik vind het werk ontzettend leuk!

   Reply

Leave a Reply