Weer naar school, de klas doorspreken

Posted by on jun 6, 2014 in Blogs | No Comments
Weer naar school, de klas doorspreken

Vandaag begon het werken weer een beetje. Ik ging naar school om de kinderen uit mijn klas door te spreken. Vanaf volgende week werk ik niet fulltime meer, maar drie dagen; woensdag tot en met vrijdag.

Omdat ik er toch een tijd uit ben geweest, wilde ik even horen hoe het met alle kinderen ging. Mijn moeder paste op.
Jozua zal de woensdag voor zijn rekening nemen, zijn ouders de donderdag en mijn moeder de vrijdag. Heel fijn om de opvang voor Luka zo geregeld te hebben!

Ik had nog een fiets nodig om van het station naar naar m’n werk te fietsen. Ik was in mijn verloftijd even vergeten dat mijn vorige fiets er wel heel lang stond, oepsie. Die is dus weggehaald door de gemeente. Tijd voor een nieuwe oude! In de foto zie je ‘m. Weer echt een barreltje, maar die kan dan ook in weer en wind op ’t station staan.

Op m’n werk ging het prima. Ik kende de kinderen nog wel, ze waren niet veel veranderd. Alleen de lesstof is nu anders, daar duik ik volgende week goed in.

Ik vond het wel prettig om de leerlingen door te spreken. Zo kon ik mijn duo wat beter leren kennen en kreeg ik weer wat feeling met ’t werk.

Op vrijdagmiddag gaan mijn collega’s vaak even borrelen en ik kon nu mee. Ik had oppas thuis, dus hup aan de cola. Een biertje had ik wel zin in met dit mooie weer, maar doe ik nog even niet vanwege de borstvoeding. En daarna snel naar huis om mijn lief en mijn lieve jongen een grote knuffel te geven.

Ik vond het wel weer prettig om op school te zijn. Ik heb wel zin om te werken. De kinderen weer te zien, les te geven, even iets anders doen dan moeder zijn. Waar ik wel tegenop zie is het slaapgebrek, het gedoe (best lastig om met een continurooster te kolven) en het missen van mijn liefie natuurlijk. Het is een dubbel gevoel dus. Maar ach, over 6 weken is het alweer zomervakantie ;).

Hoe was bij jou de eventuele overgang naar weer werken?

 

Leave a Reply