Veel te weinig uren in mijn dag

Posted by on jan 14, 2015 in Blogs | 8 Comments
Veel te weinig uren in mijn dag

Het is dinsdagavond als ik dit schrijf, bijna 22.00 uur. Mijn dagen met zoonlief zitten erop, morgen ga ik weer aan het werk. Ik moet naar bed, want morgen moet ik weer fris voor de klas staan. Maar mijn to-do list is nog megalang. 

Te weinig uur in mijn dag

Ik heb te weinig uur in mijn dag. De klok tikt en tikt maar door. Ik kijk wat tv met de laptop op schoot. Vandaag was het echt tijd om mijn overvolle mailbox door te spitten. (Zakelijke) contacten mailen, facturen sturen en inboeken en mailtjes weer opnieuw naar mezelf sturen, want die moeten bovenaan de to-do list.
Die nog-af-te-strepen-lijst wordt alsmaar langer en langer. Want de was moet gedaan, het huis moet gepoetst, de vaatwasmachine uitgeruimd en er moeten hapjes gemaakt worden voor zoonlief.
Ik moet me weer voorbereiden op een nieuwe werkdag. De oppastas moet dus ook nog ingepakt.
En o ja, ik doe ook een online typecursus.

De lijst met ideeën voor het bloggen wordt alsmaar langer. Zowel voor jufmaike.nl als deze site heb ik allerlei ideeën.

Maar waar haal ik de tijd om te tikken vandaan? Bestaat er net als de geldboom ook een tijdstruik? Wil iemand me die nu wijzen, dan pak ik nu mijn koffers.

Wie heeft ooit überhaupt bedacht dat we moeten slapen? Heerlijk vind ik het hoor, lekker op bed liggen en het liefst blijf ik ’s morgens zo lang liggen dat het in ieder geval weer licht is. Maar zeker nu in de winter is dit zonde van de tijd. Ik heb veel te veel leuke dingen te doen!

Oftewel, ik ga maar weer verder met chronisch te laat naar bed gaan. Ik zal de spijt ervan morgen wel aanvaarden.

Heb jij ook te weinig uur in je dag? 

8 Comments

 1. Linda
  14 januari 2015

  Oh ja, sinds ik ben begonnen met bloggen kom ik zeeen aan tijd tekort. Onvoorstelbaar. En als he err dan een avondje voor gaat zitten komt het rustig voor dat er geen enkel woord getypt is en ik alleen maar andere dingen hen gedaan. Gelukkig staat daar tegenover dat ik een volgende dag er zo vier wegtik plus paar opzetjes in concept.

  Reply
  • Mama Maike
   20 januari 2015

   Wow, vier in een keer? Hoe doe je dat? 😉 Maar inderdaad, er komt meer kijken bij een bedrijf hebben dan alleen blogjes typen he.

   Reply
 2. Wytske
  14 januari 2015

  Ja!! Veel te weinig! Hoe vaak ik me al heb voorgenomen om op tijd naar bed te gaan…. ZUCHT. Het lukt gewoon niet!

  Reply
 3. Francesca
  14 januari 2015

  Absoluut… Ik probeer om 06:00 op te staan zodat ik nog een uurtje voor mezelf heb voordat het hele circus weer begint 🙂

  Reply
  • Mama Maike
   20 januari 2015

   Dat is een goede ja! Maar voordat ik ga werken, lukt het bloggen me toch echt niet… Moet al om 6.15 uur op ;).

   Reply
 4. Frederique Sursock
  14 januari 2015

  Ooooh ik wil ook een tijdstruik!!!! Wat zou dat geweldig fijn zijn!

  Reply

Leave a Reply