Sinterklaasavond in huize Douglas

Posted by on dec 7, 2014 in Blogs, Feest | 2 Comments
Sinterklaasavond in huize Douglas

Met de slappe lach nog in het lijf en de pepernoten op tafel, denk ik terug aan een geslaagde pakjesavond. Wij vierden gisteren Sinterklaas. 

Alsof zoonlief wist dat het een spannende dag ging worden, werd hij al om 5.00 uur wakker. Hallo volle maan! Vroeg opstaan dus en genoeg tijd om alles voor te bereiden.

Terwijl zoonlief speelde, maakte ik het gedicht voor mijn lootje af. De surprise had ik gelukkig vrijdagavond al afgerond.
En tijdens de fruithap pakte ik de cadeaus in. Zoonlief snapt er gelukkig toch nog niets van.

Daarna was het flink opruimen in de woonkamer en schoonmaken. Gelijk maar een ander kleed op de vloer, we waren toch de boel aan het verbouwen. We hadden er nog een extra op zolder liggen en het witte kleed had toch echt een paar vlekken gekregen ;).

Ik legde alvast de cadeaus voor zoonlief in het midden van de kamer (blog over zijn cadeautjes komt morgen) en de surprises van onze lootjes kwamen er ook bij.

Sinterklaascadeautjes

En daarmee was de kamer al aardig gevuld. Maar toen kwam de rest van de familie: mijn ouders, zusje met haar vriend en broertje met zijn vriendin.

Pakjes Sinterklaas

De hele kamer lag behoorlijk vol.

We begonnen ’s middags met de cadeaus voor zoonlief. Hij is zo ontzettend verwend! Hij kreeg zoveel, dat ik daar een apart blog over schrijf ;). Na zijn cadeaus kreeg hij zijn hapje van opa en was het weer tijd om naar bed te gaan. Hij ging gelukkig snel slapen en sliep ook goed door. Best knap na al die drukte!

Zoon bij de cadeaus

Na heerlijke zelf gekookte pasta’s van mijn moeder en zusje en haar vriend en een heerlijke bijzondere chocolade-pompoen-hazelnootcake door mijn broertje en zijn vriendin, barstte ons feest los.
Ik heb zo ontzettend veel gelachen! Om de gedichten en de grappen tussendoor. Het was een kostelijke avond. Iedereen had ook erg de best gedaan op de surprises.

Ik had mijn broertje en maakte voor hem zijn eigen laboratorium. Met een DIY surprise! Mijn broertje kon zijn eigen lavalamp maken. En hij moest buiten een proefje doen met cola light en een mentos, je weet wel.

Surprise laboratorium

Zelfgemaakte lavalamp

Ik kreeg een echte Twittervogel! Omdat ik vooral met @jufmaike vaak op Twitter te vinden ben. Erg leuk! Het gedicht was ook heel mooi gephotoshopt compleet met retweets en hashtags.

Twittervogel

Het was natuurlijk heel donker, de foto’s zijn niet fantastisch. Maar het was echt een heerlijk avondje!

Hoe heb jij Sinterklaas gevierd? 

 

2 Comments

 1. judith
  7 december 2014

  Ziet er gezellig uit! Bij ons was voor de baby ook haar eerste Sinterklaas avond. Volgens mij vond zij al het papier het leukst 🙂

  Reply
 2. Miranda Hagen
  7 december 2014

  Wat zien de suprises er leuk uit zeg! Wij vierden het Vrijdagavond met opa, oma en het zusje van mijn vriend.

  Reply

Leave a Reply