Shoplog juli 2014

Posted by on jul 2, 2014 in Baby, Blogs | 8 Comments
Shoplog juli 2014

Een nieuwe maand en voor het eerst kinderbijslag. Tijd om voor Luka te shoppen! En natuurlijk een beetje voor mezelf. Wat heb ik gekocht? 

De kinderbijslag is voor het eerst bijgeschreven. Luka heeft wel wat kleren nodig, dus vond ik het hoog tijd om te shoppen!
Samen met Luka de trein in naar de stad waar ik begon met een kopje koffie en een muffin bij de Hema. Af en toe moet je jezelf ook verwennen ;).

Met de trein naar de stad

Ik ben een snelle shopper. Ik houd niet zo van uitgebreid passen en de hele dag weg zijn. Met een baby is dat ook al helemaal niet handig. Ik kan in twee uur klaar zijn en toch heel veel hebben gekocht.

Shoplog juli 2014Dus ben ik grotendeels bij de Hema geslaagd. Ik vertel je over mijn aankopen.

Cadeau baby

Ik heb een setje kleding voor een collega gekocht. Zij kreeg haar zoontje twee weken voor Luka. Volgende week ga ik bij haar op bezoek. We zullen vast leuke foto’s van onze twee manenen maken.

Outfit

Ik ben een groot fan van de elastische rokjes van de Hema. Ik heb geloof ik wel vijf verschillende. In de zwangerschap waren deze rokjes helemaal fijn. Die kon ik heel lang blijven dragen. Het rekte mee, of het kon onder mijn dikke buik. Natuurlijk moest er ook een legging bij, want de echt warme zomer moet nog komen.
De shirtjes vind ik ook erg fijn. Ze zitten lekker, vallen ruim en ze zijn er in leuke kleuren.

DIY

Zo af en toe heb ik zin om te fröbelen. De Hema heeft hele mooie schoolspullen, waar ik je graag in een ander blog verder over vertel. De elastiekjes heb ik gekocht om te kunnen loomen. Nou maar hopen dat Nederland nog ver gaat komen in het WK, dan kan ik nog leuke armbandjes maken.

Kleding voor Luka

En dan de kleding voor Luka. De broekjes zijn heel goedkoop bij de Hema. Ze zijn heel fijn! Zitten lekker, zijn mooi rekbaar (al is onze Luka juist smal) en staan overal goed bij.
Luka had zeker sokjes nodig. De sokjes die hij heeft zijn allemaal van 0 tot 6 maanden, maar zijn te klein! En hij is pas 3 maanden! Ze zijn vast gekrompen in de droger. Deze sokken zijn vanaf 6 maanden, maar we gaan ze toch proberen.

De slaapzak lijkt nog wel heel groot. Hij heeft er nu een tot maat 62, maar daar zit hij al met zijn voeten op het eind. Deze is vanaf maat 68, dus ik ben benieuwd. Wel handig om twee slaapzakken te hebben!

Het shirtje heb ik gekocht bij de Zeeman. De kwaliteit is vaak wel wat minder, maar de shirtjes zijn erg leuk en heel goedkoop. En hoe lang doen ze nou met zo’n shirtje? Ik vind hem in ieder geval leuk!

Wat zijn jouw aankopen van de kinderbijslag?

8 Comments

 1. Linda
  2 juli 2014

  Helemaal niet bij stil gestaan dat het weer tijd is voor kinderbijslag. Leuke ‘mijlpaal’ de eerste keer. Heb je snel gedaan dan dat winkelen. Moet hier eigenlijk ook aan de slag. Misschien toch tijd voor een allereerste shoplog…

  Reply
  • Mama Maike
   2 juli 2014

   Ja, leuk! Zeker een leuke mijlpaal. Moet je toch gebruik van maken ;).

   Reply
 2. Ellen1979
  2 juli 2014

  Grappig, de eerste kinderbijslag voor de jongste moet er nu dus ook zijn. Had het echt niet gezien als mijlpaal. Ik merk meestal pas dat het waarschijnlijk gestort is als ik weer eens een legging probeer te scoren en overal de juiste maat is uitverkocht 🙂

  Reply
  • Mama Maike
   2 juli 2014

   Haha, dus dan is de kinderkleding allemaal uitverkocht?

   Reply
 3. Nicole
  2 juli 2014

  Leuke kleertjes heb je gekocht!

  Reply
 4. Marije
  2 juli 2014

  Heerlijk de Hema, love it! Ze hebben er echt alles!

  Ik zet de kinderbijslag op zijn rekening. Voor eventuele studie o.i.d. Ook al is het nog heeeeel ver weg haha.

  Reply
  • Maike
   3 juli 2014

   Ik ben ook zo’n Hemafan! Voor een baby slaag je daar altijd!

   Reply

Leave a Reply