Rennen met de Spotify Running app

Posted by on jun 18, 2015 in Blogs, Sporten | 4 Comments
Rennen met de Spotify Running app

Ik loop al een tijdje hard, twee tot drie keer in de week. Lekker even een half uurtje eruit en flink sporten. Pas geleden heeft Spotify Running gelanceerd. Een app om de muziek aan te passen aan je tempo. Ik ben er heel blij mee. Lees meer over de app in Rennen met de Spotify Running app. 

Detecting tempo Spotify

De app die in Spotify ziet detecteert je tempo. Daarop baseert de app de muziek die precies past bij het tempo dat je loopt. Hij onderzoekt je tempo maar een keer, alleen aan het begin van je hardlooptocht.

Muzieklijsten Spotify Running

Je hebt verschillende vaststaande muzieklijsten, zoals de nummers van Tiesto. Die zijn speciaal geschreven om zich aan te passen aan je looptempo. Loop je harder dan de vorige keer, dan gaan de nummers ook sneller. Je hebt ook zelf gemaakte lijsten. En je kunt de nummers uit je eigen afspeellijsten laten afspelen. Ook deze nummers zijn dan afgestemd op je looptempo.

Ik vind het fantastisch? Ik ben een echte muziek-hardloper. Ik heb muziek nodig om goed te kunnen lopen. Ik zat er altijd mee te rommelen en wist nooit welke nummers nou het beste waren. Nu heb ik een app die het voor mij regelt.

En omdat het looptempo aan het begin van de tocht wordt bepaald, en ik dan vaak sneller loop dan aan het einde van de tocht, word ik nu uitgedaagd om de hele tocht hetzelfde tempo aan te houden.

Met welke muziek loop jij het liefste hard? 

4 Comments

 1. Iris
  18 juni 2015

  Lijkt me echt ideaal dit! Ik heb ook echt muziek nodig als ik ga hardlopen. Maar ik gok dat het voor wielrennen niet gaat werken, aangezien je dan toch zeker 30 km/u gaat haha! Maar ik ga deze app zeker downloaden en uitproberen! Thanks voor de tip en veel hardloopplezier ermee.

  Reply
  • Mama Maike
   20 juni 2015

   Dank je! Wie weet komt er nog iets voor het fietsen ;).

   Reply
 2. Vlijtig Liesje
  19 juni 2015

  Ik loop het liefst op country. Kan dat ook met Spotify? En moet je er internet voor hebben? Ik heb een prepaid smartphone.

  Reply
  • Mama Maike
   20 juni 2015

   Country kan zeker met Spotify. Maar ik denk dat de Running app wel alleen met internet te gebruiken is ja.

   Reply

Leave a Reply