Plannen van de eerste vakantie met je kleintje

Posted by on jul 11, 2014 in Blogs | 4 Comments
Plannen van de eerste vakantie met je kleintje

Het is zomer, tijd voor vakantie! De eerste keer op reis als gezin, een bijzonder moment. Maar waar ga je heen? 

Nog in mijn verlof wilde ik graag de vakantie plannen. Ik houd erg van reizen, heb stage gelopen in Zweden, vrijwilligerswerk in Ghana gedaan en onze huwelijksreis was naar Bali.
Zes weken voordat ik zomervakantie kreeg moest ik weer aan het werk. Die weken kom ik graag door met het vooruitzicht op een mooi tripje.

Toen Luka 6 weken was, waren manlief en ik een jaar getrouwd. We zijn een weekend weg geweest naar een hotel in Ermelo. We merkten dat je toch best druk in de weer kan zijn met een baby. Je wilt dan op je vakantie niet veel hoeven doen.

We keken dus eerst naar All inclusive vakanties. Heerlijk met je bips op een strandbedje en eten en drinken wat je wil. Het zou mijn eerste all inclusive ervaring worden. Pre baby leek het me niets, nu kon ik niet heerlijkers bedenken.
Maar als juf zit ik aan de zomervakantie vast. Dus zo’n all inclusive werd behoorlijk prijzig. Of niet op de leukste plekken.

Dus, dachten we ineens, laten we in ons eigen land een all inclusive doen.

Manlief en ik zijn dol op ‘onze eigen’ eilanden. Op het moment dat je op de boot stapt, ben je weg. Het voelt als vertrekken naar het buitenland.Onze eerste vakantie samen was op Vlieland, op Ameland vroeg ik mijn man ten huwelijk.
We hebben online werkelijk alle campings, stacaravans, hotels en appartementen gezien, op alle eilanden.
Zoveel zit al maanden vol! De eilanden zijn razend populair, voornamelijk in de zomermaanden.

Maar we hebben ons plekje gevonden. Een week in een appartement op Ameland. Bij een hotel, dus met zwembad.
We gaan lekker eten, elke dag wat halen of erop uit, heel veel chillen en genieten van elkaar als gezin.

Daarna zijn we een weekje thuis en de laatste vakantieweek met z’n drieën brengen we door in het vakantiehuisje van mijn schoonouders in Balkburg. Met een dag oppas, dus saunabezoek inbegrepen. Nog zo’n lekkere chill- en geniettijd!

Ik heb er zo’n zin in! Heerlijk drie weken met z’n drieën doorbrengen. Niets hoeft, alles mag, genieten van elkaar.

Ben ik heel benieuwd; wat is jullie eerste vakantie met kleintje? 

4 Comments

 1. Tikva
  11 juli 2014

  Onze eerste vakantie was toen onze dochter 10weken was samen naar Curacao. Dus nog in mijn verlof.

  Zou het iedereen aanrader, vliegen gaat nog erg makkelijk als ze zo klein zijn. We hebben heerlijke dagen gehad. ’s ochtend ging mijn man duiken terwijl dochter en ik lekker speelden en sliepen onder een parasol op het strand, samen lunchen in een restaurant daarna omwisselen ging ik duiken en dochter deed haar middagslaapje weer op het strand. ’s avonds nog even spelen en dan ging ze slapen waarna we zelf kookten in ons appartement en op tijd weer naar bed voor de nachtvoedingen. We hebben zelfs nog 2 dagen een auto gehuurd om het eiland te zien en een dagje Willemstad. Ver weg hoeft ook helemaal niet duur te zijn voor 500 euro p.p. vlucht en hotel 9 dagen weg.

  Reply
  • Mama Maike
   15 juli 2014

   Wat klinkt dat heerlijk! Helaas zit ik dus wel aan de schoolvakanties vast en zijn reizen dan wel duur. Maar wel aan te raden dus, met het vliegtuig?

   Reply
 2. Joyce
  12 juli 2014

  Heerlijk zeg zo’n vooruitzicht!
  Wij gaan dit jaar niet op vakantie, manlief heeft na de bevalling 2 weken vrij gehad en wil ivm zijn studie zijn vrije dagen voor zijn tentamens inplannen, om verder met de kerst nog 2 weken vrij te kunnen nemen.

  Volgend jaar wil ik het gaan proberen om naar Spanje te rijden (ja ikzelf, manlief haat autorijden), met een tussenstop bij mijn schoonouders in Frankrijk. Luuk zal dan zo’n 15 of 18 maanden zijn, wij zitten gelukkig niet vast aan schoolvakanties, scheelt een hoop geld dan!

  Reply
  • Mama Maike
   15 juli 2014

   Wow, naar Spanje rijden zelf, dapper! En met kerst samen vrij is ook lekker!

   Reply

Leave a Reply