O nee! Hij moet een pasfoto

Posted by on jul 14, 2015 in Blogs, Zomer | 8 Comments
O nee! Hij moet een pasfoto

We moesten er echt aan. Zoonlief moest een pasfoto. We hebben het lang kunnen uitstellen, maar nu moest het echt. We gaan op vakantie naar het buitenland, dus moet er een paspoort komen. We gaan niet ver, maar je weet maar nooit waar we ooit terecht komen. Dus o nee! Hij moet een pasfoto…

Ik zag al visioenen voor me. Vol ellenlange sessies met foto’s die keer op keer weer over moeten. Met een dreumes die zo schrikt van de flits dat hij in huilen uitbarst. En niet meer te troosten valt, zodat we kunnen afdruipen. Dus was ik er ver voor de afspraak bij de gemeente. Als het dan lang duurde, hadden we in ieder geval de tijd voor de foto.

Dus op naar het drama! Maar niets was minder waar. Het ging eigenlijk heel snel. Zoonlief ging zitten op het stoeltje, ik hield hem vast. Klik en klaar. Voor de zekerheid schoot de fotograaf drie keer. En zoonlief bleef braaf zitten. Al waren de strandballen aan het plafond voor de zomer wel interessanter. Er zat zowaar een goede foto bij.

Wat een schatje, toch?

Wat een schatje, toch?

We konden al snel naar de gemeente. Waar we nog een tijdje moesten wachten, omdat de afspraak nou eenmaal op een bepaalde tijd stond. Zoonlief stal de show met zijn geroep, gezang en gespeel. De aanvraag ging ook soepel, dus stonden we al snel weer buiten. Even wat drinken en weer naar huis. Missie geslaagd. Al moet zoonlief bij het ophalen ook weer mee ;).

En nu heb ik zo’n cheesy pasfoto aan een sleutelhanger.

Sleutelhanger met foto

Met inmiddels meer hangers dan sleutels aan mijn bos. Ach, ik ben zijn moeder en ik ben er trots op!

Heeft jouw kind ook een paspoort/ID. Hoe ging het aanvragen? 

8 Comments

 1. Karen Mee
  14 juli 2015

  Haha pffff, pasfoto’s… Twee keer latenmaken, twee keer interessante verhalen erover.. Ze staan op mijn blog ?

  Reply
  • Mama Maike
   14 juli 2015

   Ha, dat ga ik ook snel eens lezen! Kan me voorstellen dat het een eeeeh, uitdaging was ;).

   Reply
 2. Linda
  14 juli 2015

  Bij onze dochter hebben we ook op zeer jonge leeftijd foto’s laten maken. Bij onze zoon zijn we best laks geweest. Hij is al een paar keer in het buitenland geweest zonder id.

  Reply
  • Mama Maike
   14 juli 2015

   Blijkbaar ging dat dan wel goed ;). Wij nemen maar het zekere voor het onzekere, maar zullen het vast niet nodig hebben.

   Reply
 3. KOPERROZE
  14 juli 2015

  Zo schattig!

  Reply
 4. Brenda
  15 juli 2015

  Ik houd van zulke foto hangers! Geweldig, en wat een leuke foto ???
  Hier nog geen id of pasfoto’s, maar het maken van een foto op het Kdv was wel zoals jouw verwachting was. Drama! Huilen! Krijsen! En ze hebben het 3 x die dag geprobeerd?

  Reply
 5. Saartje
  15 juli 2015

  Mijn kinderen hebben er sinds vorig jaar ook eentje voor hun kids-id. Leg hen alleen maar eens uit dat ze voor die officële foto wel mogen lachen, maar dit enkel met hun mond toe… Inderdaad, je hebt het goed gelezen: de tanden mogen niet bloot/zichtbaar zijn (in België)!! Daar kunnen ze je toch net aan herkennen, dacht ik?!

  Reply

Leave a Reply