Kolven; hoe doe ik dat en de dromen rondom invriezen

Posted by on jun 6, 2014 in Apparaten, Blogs, Reviews | One Comment
Kolven; hoe doe ik dat en de dromen rondom invriezen

Sinds ik borstvoeding geef, gaat er een wereld voor me open. Ik schreef bijvoorbeeld het blog Borstvoedingsbingo. Omdat ik volgende week weer ga werken, ben ik al een tijdje bezig met een voorraadje aanleggen. 

Elke morgen tussen de eerste en de tweede voeding kolf ik extra. Ik bewaar dat in de Philips Avent Bewaarflessen en in diepvrieszakjes.

De Philips Avent Bewaarflessen zijn fijne bewaarbakjes als je precies een voeding hebt gekolfd. De diepvrieszakjes gebruik ik voor kleinere voedingen of om aan te vullen.

Ik heb de Medela Freestyle Borstkolf en die werkt heel fijn! Lekker snel en handig dat je de tijd op het schermpje kan zien.
Je kunt makkelijk de standen aanpassen om hem harder of juist zachter te zetten.

In de kelder staat onze kleine diepvries. We hebben zo’n campingmodel, want groter past nergens. De benedenverdieping staat nu helemaal vol met mijn melk. En dat vind ik best eng!
Elke keer als ik in de diepvries ben geweest, check ik wel drie keer of het deurtje dicht zit.

Ik heb al verschillende nachtmerries gehad. In de ene droom was ik zelf de boosdoener en had ik de avond ervoor het deurtje wagenwijd open laten staan. De melk lag in een grote plas over de vloer.
In een andere droom hadden mijn ouders de melk ontdooid. Van hen moest en zou ik flesvoeding geven aan onze zoon. Wat was ik kwaad op hen! In de droom dan, want in het ‘echte leven’ zouden ze dit natuurlijk nooit doen.

Heb jij ook van die nachtmerries over je bevroren melk?

1 Comment

  1. Maaike
    6 juni 2014

    Hahahaha, nee hier geen nachtmerries over het ontdooien van moedermelk. Nu ben ik ook nog niet actief bezig met het aanleggen van een voorraad. Er staat een klein beetje extra in de vriezer en verder kolf ik ’s morgens voor het flesje aan het einde van de dag. Maar goed ik hoef natuurlijk ook nog niet aan het werk…

    Reply

Leave a Reply