Ik vier de vrijheid

Posted by on mei 5, 2015 in Blogs | 3 Comments
Ik vier de vrijheid

Vandaag is het 5 mei. Gisteren ben ik twee minuten stil geweest om alle slachtoffers van de oorlogen te herdenken. Ik vier de vrijheid vandaag. 

Ik vier de vrijheid

Ik vind het een bijzonder iets, vrijheid. Ik heb gelukkig nooit een oorlog in eigen land mee gemaakt. De laatste oorlog in Nederland is alweer 70 jaar geleden.

Ik hoorde de verhalen van mijn oma’s. De hongerwinter, dat ze arm waren. Maar ook de zigeuners en kinderen met een beperking die afgevoerd werden door de Duitsers bij het werk van mijn oma. Vreselijk, maar tegelijk ver weg. Ik heb er veel over gelezen. Vooral omdat ik met mijn verstand er niet bij kan dat dit kon gebeuren.

Helaas gebeurd dit nog steeds.

Ik ben heel dankbaar dat ik in vrijheid mag leven. Ik ben me er heel bewust van dat het elders heel anders is. Dat er nog steeds mensen zijn die in angst moeten leven. Oorlog is er nog steeds. Er worden nog steeds mensen vermoord.

Vandaag denk ik aan al die mensen die in oorlog hebben geleefd of nog leven. En vier ik dat ik vrij ben.

3 Comments

 1. Tamara
  5 mei 2015

  Mooi geschreven! En inderdaad vreselijk dat dit soort dingen gewoon nog steeds gebeuren:(

  Reply
 2. Jeanine
  5 mei 2015

  Mooi! We kunnen inderdaad blij zijn dat we hier in vrijheid mogen leven, het ergste van alles is dat een groot deel van de wereld dat nog steeds niet doet.

  Reply
 3. Vlijtig Liesje
  5 mei 2015

  Ik ben me er vandaag ook extra van bewust dat vrijheid heel belangrijk is en dat we boffen dat we in vrijheid leven.

  Reply

Leave a Reply