Hoe overleef ik de hittegolf?

Posted by on jul 1, 2015 in Blogs, Zomer | No Comments
Hoe overleef ik de hittegolf?

Vandaag is de eerste tropische zomerdag. Het wordt heel warm. Ik ben heel benieuwd hoe het in de klas en thuis zal gaan. Hoe overleef ik de hittegolf? 

Hoe overleef ik de hittegolf-

Hoe overleef ik de hittegolf? 

Ik ben dol op warm weer! Hoe meer zomer, hoe beter. Ik zoek de koelte wel op en zit het liefste bij het water. Laat die zomer maar komen hoor!

In de klas vind ik het wel een beetje een ander verhaal. De kinderen reageren er allemaal anders op. De een is heel moe, de ander druk, weer een ander wil alleen maar drinken de hele dag en de laatste hangt het liefst de hele dag op m’n schoot. Wat ik dan weer niet zo’n goed idee vind, het is al warm genoeg.

Gisteren was het al warm. Maar het was mijn vrije dag, dus zochten zoonlief en ik de koelte en het water op. En het was heerlijk! Een dag van de hittegolf al overleefd. En hoe! Zo mag de hele zomer wel duren. Rond de 25 graden, ik teken ervoor!

Vandaag wordt het dan nog een stuk heter. Op school hebben we een tropenrooster. Dat betekent dat de kinderen om 12.00 uur al uit zijn. De kinderen die nog niet naar huis kunnen, worden door ons per toerbeurt opgevangen. Als de kinderen naar huis zijn, gaan wij in het ICT lokaal (het enige lokaal met airco) zitten. Daar kunnen we onze administratie doen. We hebben nog veel af te sluiten zo aan het einde van het schooljaar.

Voor de morgen heb ik vooral veel waterspelletjes op het programma staan. In de morgen de kinderen ingesmeerd en wel al vroeg buiten laten spelen. Dan is het nog wel te doen. Daarna spelen met water in de klas.

Ik heb 30 activiteiten uitgeschreven om binnen en buiten te kunnen spelen met warm weer.

Zo kom ik vast die hete dagen wel door.

En wat doe jij tijdens deze hittegolf? 

Leave a Reply