Hoe onze kinderwagen een klapband kreeg

Posted by on aug 28, 2014 in Blogs | 7 Comments
Hoe onze kinderwagen een klapband kreeg

Huh? Kan een kinderwagen een klapband krijgen dan? Ja dus, dat wist ik ook niet. Lees je mee hoe het kwam? 

We zaten in een heerlijk Mexicaans restaurant op Ameland. We hadden net onze Enchiladas achter de kiezen. We peuterden nog de maisvelletjes tussen onze kiezen vandaan. Verlekkerd keek ik op de menukaart naar de toetjes (ik ben een ontiegelijke zoetekauw) terwijl op de achtergrond zachtjes leuke Mexicaanse melodietjes te horen waren.

BAM!

We schrokken op van een keiharde knal. Zoekend naar de oorzaak keken we om ons heen en zagen de wagen aan een kant ingezakt staan. Het kwam dus bij onze wagen vandaan! Snel keken we in de wagen, maar daar lag een luid kraaiend kind. Hij had er niets van gemerkt blijkbaar.

‘Ja, eeeh, je hebt een klapband’, was het commentaar van een man verderop. ‘De fietsenmaker hier in het dorp maakt het wel voor je’.

Goed, daar zaten we dan. Met een kapotte kinderwagen en een kind wat moest gaan slapen. En de fietsenmaker was natuurlijk niet meer open.
Het huisje waar we verbleven was dichtbij genoeg om te wandelen met de kinderwagen. Maar niet met een kinderwagen met drie wielen natuurlijk.
Ik trok een sprintje naar het huisje om de auto te halen en reed snel naar het restaurant waar manlief trachtte zoonlief zo rustig mogelijk te houden. We spoedden ons gedrieën huiswaarts waar zoonlief dan rustig kon gaan slapen.

De volgende dag kwamen we enigszins beschaamd aan bij de fietsenmaker, manlief ging het regelen. Ik had er een hard hoofd in dat het meteen opgelost kon worden. 5 minuten later kwam manlief met een wieltje aan lopen. Zie je wel, het gaat niet lukken vandaag, dacht ik nog.
Maar jawel, het wieltje deed het weer! Op het eiland hebben ze namelijk meer golfkarretjes dan mensen, dus ook genoeg binnenbandjes.

De fietsenmaker vertelde ons dat de band te hard was opgepompt. En waar had ik dat laten doen? Juist, bij de fietsenmaker. Bij ons in het dorp, dat dan weer wel. Je verwacht het niet he.

Gelukkig was het snel opgelost en konden we weer vrolijk verder zoevend alle fietsen op het eiland ontwijken.

Heb jij ook wel eens een klapband gehad? 

7 Comments

 1. Vlijtig Liesje
  28 augustus 2014

  Gelukkig niet! Ik wist niet dat het kon met een kinderwagen. Fijn dat het zo snel is opgelost! Want het is niet fijn om je kinderwagen te moeten missen lijkt me.

  Reply
  • Mama Maike
   28 augustus 2014

   Nee, was ook bang dat we hem daar op vakantie niet meer konden gebruiken. Gelukkig bleek het mee te vallen idd.

   Reply
 2. Jessica
  28 augustus 2014

  En dat was precies de reden waarom wij, toen ik bij de Halfords werkte, geen kinderwagen-bandjes oppompten! Een man bleef er om zeuren, op eigen risico mocht hij het dan uiteindelijk toch doen, en die kwam dus 2 uur later kwaad binnen. Dat wij het maar op moesten lossen, maar die binnenbanden hadden we niet op voorraad en moesten besteld worden bij een specialist…

  Reply
  • Mama Maike
   28 augustus 2014

   Poe, dan baal je idd. En jullie hadden nog gewaarschuwd…

   Reply
 3. Joyce
  28 augustus 2014

  Hihi, nee een klapband hebben we nog nooit gehad met de wagen. Wel een lekke band. En die hebben we gewoon net als bij een fiets, geplakt 😉

  Reply
  • Mama Maike
   28 augustus 2014

   Gelukkig maar, dat kan je inderdaad makkelijk plakken :).

   Reply
 4. Deborah
  8 september 2014

  Foambanden op onze wagen. Dus geen last van.

  Reply

Leave a Reply