Het mysterie van de losse sok

Posted by on mei 3, 2015 in Blogs, Reviews | No Comments
Het mysterie van de losse sok

Er was een een paar vrolijk gekleurde sokken. Ze waren altijd bij elkaar. Zaten het liefst om de voeten van een knappe baby. Maar samen verstrengeld in de kast liggen vonden ze ook erg fijn. Lees meer in Het mysterie van de losse sok. Bonnie Doon. 

Het mysterie van de losse sok

Bonnie Doon

De twee sokken hadden een grote angst: de wasmachine! Regelmatig kwamen ze losse sokken tegen in de wasmand na een wasbeurt. ‘Ik ben mijn lieve maatje kwijt!’ hoorden ze, terwijl die losse sok over hun schouder uithuilde.

De losse sok zagen ze verdwijnen op een grote berg vol apartelingen. De losse sokken zochten hun wederhelft tevergeefs. Soms lagen ze wel maanden opgefrommeld in de kast. Klaar om weer uitgezocht te worden door die leuke vrouw. Meestal werd de match wel weer gevonden, maar soms raakte een sok definitief zijn maatje kwijt. En de losse sok werd weer terug op de berg gesmeten. Of in het ergste geval verdween de sok in de PRULLENBAK. Dat was zo mogelijk nog erger dan de wasmachine.

Losse sokken

Het werd tijd voor een wasbeurt voor de twee gekleurde sokken. Ze hadden een hele dag om de voeten van de knappe baby gezeten. Ze hadden in de zandbak gespeeld, ze waren nat geworden van het baldadige gedrag van de baby die een emmer sop omstoot en er zaten wat vlekjes appelstroop op. Bibberend en wel werden ze door de leuke mevrouw, de mama van de baby, in de wasmachine gelegd. Ze werden rond gedraaid, gesopt, door elkaar gesmeten, flink uitgespoeld en uit gewrongen. Toen ze klaar waren, belandden ze samen in de wasmand. En daarna vrolijk gezamenlijk aan de waslijn. Ze mochten naast elkaar hangen! Toen ze droog waren, werden ze samen opgevouwen en in de kast van de baby gelegd. Eind goed, al goed.

Want die mooie kleurrijke sokken van Bonnie Doon zitten niet alleen lekker, ze vallen ook zo fijn op. Leuk voor aan de voeten, nog handiger voor in de was!

Leave a Reply