Help, mijn dreumes moet voor het eerst naar de kapper

Posted by on sep 29, 2015 in Blogs, Dreumes, Haar | 6 Comments
Help, mijn dreumes moet voor het eerst naar de kapper

Met lood in mijn schoenen bel ik naar mijn favoriete kapper een dorp verderop. Het moet er nu echt van komen. Zijn haar kriebelt in zijn ogen. De vlashaartjes zitten nog overal en maken het kapsel scheef. Ietsje knipje bij de oren is niet meer voldoende. Help, mijn dreumes moet voor het eerst naar de kapper

Kapsel voor de kapper

Help, mijn dreumes moet voor het eerst naar de kapper

‘Ja mevrouw, ons tarief is 20,50 voor kinderen. Ook voor dreumesen dus ja. Maar als er niet zoveel hoeft te gebeuren kan er wel wat geld af hoor. Ja, tenzij we achter je kind aan moeten rennen, omdat hij niet wil natuurlijk. Dan betaalt u de volle mep’. Lekker geruststellend.

De kapper is ons eigen dorp heeft een speciaal tarief voor kinderen onder de 2 jaar, 15 euro. Dat lijkt me een strakker plan.

Behoorlijk gehaast, want natuurlijk net een lang slaapje, komen we aan bij de kapper. De speciale kappersstoel met stuur staat al voor de tv. Maar daar gaat meneer natuurlijk pertinent niet in. Hij is veel meer geïnteresseerd in het tafeltje met speelhuisje en bijpassende poppetjes. Hij mag daar zitten om even te acclimatiseren.

Voor het knippen

Tot mijn verbazing zegt de kapster ‘Ik kan hem ook hier knippen hoor’ en prompt zakt ze door de knieën. Hulde voor de kapster. Zodra de tv aan gaat met Dora, ontspant de dreumes. Hij piept nog wat bij het omdoen van het schort, maar staart braaf naar de tv.

Tijdens het knippen

De knipbeurt gaat gelukkig verrassend goed. De dreumes zit redelijk stil, hoeft niet te huilen en laat geduldig aan zijn haar friemelen. Alleen van die kriebelende tondeuse moet hij niet zoveel hebben. Dan maar niet.

De kapster heeft zelf ook jonge kinderen een weet van wanten. De dreumes krijgt complimenten tijdens en na de knipbeurt en wordt gepaaid met een snoepje. Die hij overigens niet hoeft, rozijntjes blijven de bom.

Dapperheidsdiploma

En nog meer hulde voor de kapster! Na de knipbeurt krijgt de dreumes een dapperheidsdiploma. En aan de zenuwachtige moeder is ook gedacht. Op het diploma zit een plukje haar netjes verpakt in een plastic zakje. Ik barste bijna ter plekke in tranen uit, maar kon me inhouden tot op de bakfiets. Wat een lief gebaar! Zijn eerste diploma met zijn eerste plukje haar.
Geeft me meteen een reden om nu eindelijk maar eens het eerste dingen doosje te maken voor de dreumes. Hup, naar de Hema met die bakfiets en tools kopen. Dan krijgt dit dierbare diploma tenminste een mooi plekje.

Hoe ging de eerste knipbeurt bij jouw kind? 

6 Comments

 1. Jenneke
  29 september 2015

  Trots op onze kleinzoon en zijn moeder !! Maike was zelf ook altijd heel lief bij de kapper, ze vond het wel interessant dat gefriemel aan haar en hoofd.

  Reply
 2. Jenneke
  29 september 2015

  Trots op onze kleinzoon en zijn moeder ! Maike was zelf ook altijd heel lief bij de kapper. Ze vond dat gefriemel aan hoofd en haar wel interessant.

  Reply
 3. Henk Westland
  30 september 2015

  Geweldig gedaan beiden!!!

  Reply
 4. Vlijtig Liesje
  2 oktober 2015

  Fijn dat het zo goed ging! Top van die kapper dat ze zo op de situatie inspeelde en hem daar wilde knippen.

  Reply
 5. Patricia Schmitz-Heres
  9 oktober 2015

  De eerste keer ging bij Bjarne ook verrassend goed. En inderdaad de tondeuse is hier ook geen favoriet. Maar wie mooi wil zijn… Moet daar wat voor over hebben.

  Reply
 6. Mariska Verdienen
  26 november 2015

  Dit is ook zo’n leuke manier om kinderen blij te maken, een diploma achteraf. En de kapster lijkt me heel lief, wat het een stuk makkelijker maakt. Gelukkig denken ze ook aan moeders, ik ben benieuwd of hier ook zo’n kapper in de buurt is

  Reply

Leave a Reply