(Foto)verslag van de laatste kerstvakantieweek

Posted by on jan 5, 2015 in Blogs, Feest | One Comment
(Foto)verslag van de laatste kerstvakantieweek

Daar ben ik weer! Allereerst gelukkig nieuwjaar! Mogen veel van je wensen uitkomen in 2015. Ik heb mezelf afgelopen week even blogvrij gegeven. Ik had natuurlijk kerstvakantie. De stomme verkoudheid wilde ons huis maar niet verlaten. En ik was aan het werk voor een project voor de Kleuteruniversiteit. Ik deel mijn laatste vakantieweek met je. Zondag was ik ziek. Ik lag de hele dag als een verkouden zeehond te blaffen op de bank. Dekentje over me heen en Netflix kijken. Tja, wat moet je anders doen als je ziek bent?

Maandag voelde ik me een stuk beter, dus zijn we gaan zwemmen. We reden naar het zwembad in Driebergen, de Zwoer. Een prachtig zwembad, maar natuurlijk megadruk, zoals alles in de kerstvakantie. Zoonlief werd regelmatig onder gespetterd. En water in zijn ogen houd hij zacht gezegd niet zo van. Maar toch vond hij het heerlijk. We maken hem er altijd heel blij mee.

Dinsdag begonnen we met opruimen. Zoonlief vermaakte zich even in een kratje, zodat wij onze handen vrij hadden, haha.

Zoonlief in kratje

Ik sloot nog even mijn jaar administratie af. Met zoonlief op schoot, hij wilde even niet spelen.

Jaar afsluiten

Helaas werd manlief ziek :(. Ik speelde wat met zoonlief en werkte ook maar meteen aan het project voor de Kleuteruniversiteit. Natuurlijk ging dat gepaard met een heerlijke appelflap.

Werken voor de kleuteruniversiteit

’s Avonds werd ook zoonlief ziek helaas. Flink koorts, dus met een zetpil naar bed. Gelukkig sliep hij wel goed.

De volgende dag deden we het eerst rustig aan dus. Zoonlief was wel vrolijk, maar wilde vooral bij ons hangen. Dus omstebeurt de tas inpakken. IMG_8226

Met een ziek mannetje reden we naar mijn ouders waar we oud en nieuw gingen vieren. Zoonlief wilde niet in zijn bedje slapen, te ziek, dus sliep hij bij ons op schoot en op de bank. We hebben de hele avond het top 2000 spel gespeeld.

Top 2000 spel

Manlief vertrok ook nog vroeg naar bed om er om 0.00 uur weer uit te komen. En zo konden we als gezin het nieuwe jaar inluiden.

Vuurwerk

Mijn vader had nog een klein pakketje vuurwerk gekocht. Bibberend en met een paar snottebellen stonden we er naar te kijken. Manlief bleef binnen bij zoonlief met z’n rode konen.

Ik ben zo’n beetje de hele nacht op gebleven. Zoonlief huilde veel en kwam moeilijk in slaap. Hij was wel weer vrolijk de volgende dag gelukkig. Ik dook nog voor een paar uurtjes m’n bed in terwijl manlief met ons zoontje speelde. Hij sliep ’s middags 2,5 uur! tot ik hem wakker maakte om even wat te eten.

De hele middag hebben we wederom besteed aan spelletjes spelen. We houden ervan ;).

Monopoly

Vrijdag vetrokken manlief en ik al vroeg naar de sauna. We bleven daar de hele dag, voor ’s nachts hadden we een hotel in de buurt. We hebben ons goed vermaakt, al was de sauna wel veel te druk. Pas ’s avonds werd het lekker rustig en konden we echt helemaal ontspannen. Wel heerlijk om even met z’n tweeën te zijn. Zoonlief vermaakte zich prima en heeft heel goed geslapen bij zijn eerste logeernachtje. Ik vond het wel eng hoor, maar fijn om te merken dat het zo goed ging. Gelukkig kregen we ook wat foto’s door.

Zoonlief leest de krant

Zaterdag kon ik niet wachten om hem weer op te halen. We aten nog gezellig bij m’n ouders, pannenkoeken en reden weer naar huis. Ook wel weer fijn na een aantal dagen weg te zijn geweest.

Zondag werd het dan tijd om de kerstboom op te ruimen. De vakantie definitief weer voorbij. Ik word daar altijd een beetje melancholisch van. Maar natuurlijk ook wel weer fijn als alles weer ‘normaal’ is.

Hup, weer aan het werk!

Hoe was jouw kerstvakantie? 

1 Comment

  1. Miranda Hagen
    5 januari 2015

    Onze kerstvakantie was druk maar leuk! Vervelend dat jullie alle drie geveld waren.

    Reply

Leave a Reply