Eerste dag weer werken na zwangerschapsverlof

Posted by on jun 11, 2014 in Blogs | No Comments
Eerste dag weer werken na zwangerschapsverlof

Vandaag was mijn eerste werkdag weer na 17 weken zwangerschap – en bevalverlof. Hoe ik de dag heb beleefd, lees je in dit blog. 

Mijn dag begon om 5.30 uur, Luka had honger! Na het voeden heb ik me rustig aangekleed, lunch en ontbijt voor in de trein klaargemaakt. Natuurlijk, een volle poepluier en dus vieze kleertjes. Gelukkig was vandaag de dag dat Jozua voor Luka zorgt, dus heb ik hem wakker gemaakt. En zo kon ik me rustig voorbereiden op mijn eerste werkdag.

Om 7.10 uur vertrok de trein. Nog een stukje fietsen en al om 7.35 uur was ik op m’n werk. Heerlijk om zo rustig te kunnen starten.
Leuk om de collega’s weer te zien! Ik kreeg veel vragen hoe het ging en enthousiaste gesprekken. Ze vonden het dus wel leuk dat ik er weer was, fijn om te horen!

De kinderen kwamen binnen en ik ging even in de klas kijken. Ik wilde graag zien hoe mijn duo collega nu met de klas om gaat. Wat haar regels zijn en beloningssysteem is en hoe de lessen gaan. Goed om alles even goed te bekijken, zodat ik in dezelfde stijl verder kan gaan.

Daarna ging ik aan mijn ICT-taken. Tot de zomervakantie heb ik tijd om alle ICT gerelateerde zaken op te pakken als ICT-coordinator. Wat heerlijk om zo te kunnen beginnen! Goed bekijken waar we staan als school, wat al is gedaan en wat nog moet. Rustig doorlezen en mijn mail doornemen. Ik vermaakte me wel en ben weer op de hoogte.

’s Middags met mijn duo de methodes en de regels van de klas doorgenomen. Daarna heb ik mijn dag van morgen goed voorbereid. Ik ben weer klaar voor de klas!

Tussendoor heb ik  gekolfd voor mijn lieve zoontje. En pauzes genomen met mijn fijne collega’s. Ik mis daar wel een beetje mijn eigen lekkere koffie ;).

Ik vond het wel weer fijn om te beginnen. Weer Maike zijn en niet alleen moeder. Ik heb wel een andere rol; nu ben ik een werkende moeder, een juf met ook een kind thuis, even wennen.
Ik heb zin om de kinderen in de klas weer te zien en mee te maken morgen.

Maar eerlijk is eerlijk, wat was het fijnste van deze dag? Weer thuis komen! Want het heeft toch best een impact. Heerlijk om mijn zoontje weer te zien, vast te houden en te voeden. Het is toch ook wel heel tof om moeder te zijn.

Leave a Reply