De woonkamer dreumesproof

Posted by on feb 4, 2015 in Blogs, Huishouden | 5 Comments
De woonkamer dreumesproof

Ik was het zat. In de hoek stond een stoffig tafeltje met als enige attribuut mijn laptop. Daar onder lag abrick, houten blokjes, knuffels, plastic blokken en autootjes. Ik struikelde over de tijdschriften die zoonlief maar had gepakt om te scheuren, omdat hij zijn eigen speelgoed niet meer kon vinden. En af en toe rolde ik over een los geslagen bal. Tijd voor een rigoureuze aanpak: de woonkamer moet dreumesproof! 

Woonkamer

Op zaterdag aan het eind van de ochtend toog ik met met mijn vader en zoonlief naar de Ikea. Een uitdaging, ik weet het. Maar wonderwel was het goed te doen!

Zoonlief kon voor het eerst in het winkelwagentje zitten. Hij vond het spannend, maar was onder de indruk van alle lichtjes om hem heen.

Zoonlief in kar Ikea

We kochten DE beroemde, beruchte, befaamde Trofast kast. Een vloerkleed voor eronder mocht natuurlijk ook niet ontbreken. En natuurlijk mikte ik ook allerlei kleine eigenlijk-niet-nodig-spulletjes in de kar. 

Terug thuis had ik eerst opruimwoede. De box moest er ook maar meteen uit. Dus ging ik met het gereedschap aan de gang om de box nauwkeurig uit elkaar te slopen. De oplettende kijker ziet de nek-brekende-blokjes en al het andere speelgoed liggen.

Box uit elkaar

Daarna heb ik mijn oudejaarsavond door gebracht met de Trofast constructie in elkaar zetten. Dit lukte prima, maar duurder vooral lang. Het biertje dat ik erbij dronk maakte het natuurlijk ook niet veel makkelijker.

Kast is klaar

De 0.00 uur heb ik niet meer gehaald, dus las ik de eerste felicitaties de volgende dag pas. In de morgen ging ik piepend en kreunend (ik was tenslotte 30 geworden ;)) aan de slag om de woonkamer op te ruimen.

Ik ben heel blij met het resultaat. Ik voel me truttig, burgerlijk en een echte moeder en ik vind het heerlijk. De gene die het meest op het speelkleed te vinden is, ben ik ;).

Heb jij ook die befaamde, beruchte, beroemde kast in de kamer staan? 

5 Comments

 1. Deirdre
  4 februari 2015

  Ik vind het ook altijd zo’n drama! Wij hebben onze woonkamer pas een make over gegeven (met meubels lopen schuiven). Het dressoir hebben we helemaal leeg gehaald en opgeruimd. Nu is 1 kant voor het speelgoed van de kids, scheelt een hoop! Daarbij hebben ze ook nog een speeltafel staan die altijd opgeruimd moet worden voor ze iets anders gaan doen 🙂

  Reply
 2. Nicole
  4 februari 2015

  Nee eigenlijk niet haha. Maar wel een hele grote expedit kast waarin we te zijner tijd onderin dus ook van die leuke bakken doen met al het speelgoed. Tot nu toe lukt het met alleen een speelgoedkist, maar ze heeft dan ook nog geen duplo of andere blokjes. Scheelt denk ik ook…

  Ben bang dat we na haar eerste verjaardag de hele boel kunnen verbouwen!

  Reply
 3. Priscilla
  4 februari 2015

  Ik heb hem niet in de woonkamer. Maarrr ga hem binnenkort wel halen voor in de slaapkamer van mijn zoon. Hij staat namelijk al lang op mijn wensenlijstje 🙂 Maar in de woonkamer lijkt hij me ook erg handig! Nu mijn vriend nog overtuigen!!

  Reply
 4. Wytske
  4 februari 2015

  Nee, maar over een maand wordt er bij ons in de woonkamer een hele grote wandkast gemaakt, waarin we ook veel opbergruimte voor speelgoed laten maken. Ik kan niet wachten!!! Hier inmiddels al twee kinderen en dus steeds meer speelgoed en we hebben simpelweg niet meer genoeg opbergruimte in de kast. En ik wil niet alles in de woonkamer laten staan, dus wat dat betreft begrijp ik je volkomen en is de IKEA kast een uitstekende oplossing!

  Reply
 5. Linda
  6 februari 2015

  Jups, twee keer zelfs. Met daar bovenop ook nog allerlei speelgoed. Vind het handig sorteren zo en heb liever het speelgoed beneden dan op de slaapkamer. Die is om te slapen, en scheelt me aan opruimen. Krijg wel eens de opmerking dat het veel is of net een kinderdagverblij f waarop ik dan vrolijk antwoord dat ze er niet ver naast zitten aangezien ik als gastouder werk.

  Reply

Leave a Reply