De eerste vakantienacht; projectiel spugen

Posted by on aug 6, 2014 in Blogs | One Comment
De eerste vakantienacht; projectiel spugen

De eerste nacht in het appartement op Ameland. Hoe verliep dat? 

De aankomst

Heerlijk, een weekje Ameland! Rond 18.00 uur waren we in ons appartement in Hollum. Door laat boeken hadden we pas de boot van 16.30 uur. Na wat frietjes, een snack en uiteraard een ijsje, acclimatiseerden we in het appartement.
Het campingbedje installeerden we naast ons bed (waardoor de deur naar de slaapkamer niet meer open kon, maar dat terzijde). Luka opgefrist en in bed gegooid. En ik nam een uitgebreid bad, zie ook de blog over vakantie op Ameland. 

De eerste nacht

Ik was heel benieuwd hoe Luka zou slapen. Hij kwam nog regelmatig twee keer per nacht voor een voeding. Hij slaapt in zijn eigen bedje op zijn kamer en in de kinderwagen, maar die zijn natuurlijk hoog. Een campingbedje staat heel laag, hoe zou dat gaan?

Om 22.00 uur gaf ik een droomvoeding, waarna ik heerlijk zelf kon gaan slapen. Vervolgens kwam Luka pas om 5.00 uur (wow, heerlijk!) voor de volgende voeding. Ik voed hem liggend in bed, ging ook hier prima. Een beetje uitkijken voor de richel tussen onze grote-mensen-bedden in. De bedden schoven namelijk wel snel uit elkaar.

Ik wilde net met Luka uit ons bed stappen om hem in zijn campingbedje te leggen. Maar daar kwam een gigantische golf melk over Luka zelf, het kussen, het dekbed en mijn nachtjapon. Zelfs mijn onderbroek was nat… De eerste keer projectiel spugen was een feit.

Snel gooide ik wat hydrofielen op de natte plekken in het bed, verschoonde Luka en mezelf en legde Luka weer te slapen. Hij sliep heerlijk en ik kon ook gekreukeld en wel weer verder tukken. De volgende dag vroeg ik met wat schaamrood op mijn kaken om een nieuw laken aan de receptie.

De rest van de nachten zagen er een beetje hetzelfde uit  min het projectiel spugen dan. Gelukkig bleef het ook bij deze ene keer!

Heeft jouw kindje wel eens een golf over je heen gespuugd? 

1 Comment

  1. Joyce
    6 augustus 2014

    Ja, regelmatig 😉 Vanmiddag nog, had net een schone broek aan. Maar ben er inmiddels makkelijk in geworden, zo lang ik geen zwarte kleding aan heb, haal ik gewoon een vochtig monddoekje over de vlek en wandel er verder mee door de rest van de dag 😉 Het leven van een mama… Pfff

    Wel heerlijk zeg die lange nachten. Wat zul je uitgerust zijn! 😉

    Reply

Leave a Reply