De eerste keer haartjes knippen

Posted by on apr 23, 2015 in Baby, Blogs, Dreumes | 5 Comments
De eerste keer haartjes knippen

Ik zat er al weken tegen aan te hikken. Maar er moest toch echt een schaar in die lieve, schattige babylokken. De eerste keer haartjes knippen. 

Schaar met plastic zakje. Eerste keer haartjes knippen

Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen. Hoe kon ik nou de schaar zetten in die lieve snoezige babyhaartjes? Zoonlief is nog niet gezegend met een grote bos, al is het wel lekker donzig.
Maar haar dat flink naast je oren groeit, ziet er ook niet echt uit.

Dus bereidde ik me mentaal en fysiek voor. Een klein schaartje erbij met een boterhamzakje. Die eerste haartjes moeten natuurlijk wel bewaard en in de eerste jaren doos (die ik nog steeds eens moet gaan maken ;)). Ik sprak mezelf moed in. En ik ging aan de slag.

Ik keek voor de laatste maal naar die prachtige lokken die wild om het oor van zoonlief heen groeiden.

Haar langs oor dreumes

Ik pakte zoonlief rustig vast en zette de schaar voorzichtig bij zijn oor. Zoonlief begon flink te mekkeren en te mopperen. Ondanks dat hij voor het raam zat en naar buiten kon kijken. Zijn favoriete bezigheid.
Opletten geblazen voor mij, want een stukje van zijn oor afknippen vond ik ook zo overdreven.

Uiteindelijk is het gelukt. Het was even afzien, maar de haartjes bij de oren zijn geknipt. Ook al is er niet veel af, toch ziet het er meteen goed uit. Een stuk netter en ook meer een jongetje.

Na het knippen

De haartjes heb ik dus met datum in een boterhamzakje bewaard. Ze liggen nu in zijn kast te wachten op de toekomstige, zelfgemaakte eerste jaren doos.
Ik vond het een dingetje hoor, de eerste keer haartjes knippen. Maar ben er gelukkig goed van af gekomen ;).

Wanneer knipte jij voor het eerst de haren van je kind? 

5 Comments

 1. christa
  23 april 2015

  De kraamverzorgster knipte hier dr haren voor t eerst. Maar puur om de geboorte haren te bewaren. De kleur veranderd natuurlijk al snel. Maar echt knippen heb ik pas gedaan toen ze zeker 1 jaar was. de foto’s heb ik natuurlijk, van onze thuiskapper. Maar de data weet ik niet uit mijn hoofd.

  Reply
 2. Linda
  23 april 2015

  Hihi, wat grappig. Heb hier ook een blogje over in de concepten staan 😉

  Reply
 3. Tamara
  23 april 2015

  ahhhh ja dat vond ik vooral bij mijn tweede zoon zo jammer! Die had een enorme bos babykrullen! Maar hij trok zichzelf in zijn slaap aan zijn haar en dat is ook zo sneu! Wel alles bewaard in een speciaal doosje!

  Reply
 4. Vlijtig Liesje
  24 april 2015

  Ik weet het niet meer. Maar ik weet wel dat ik het een plechtig moment vond.

  Reply
 5. Bregje
  26 april 2015

  Ik stel het nog steeds uit! Laurens heeft ook die lange haren bij zijn oortjes. Ze krullen nu een beetje, dus dat geeft mij weer een excuus om ze nog niet te hoeven knippen 😉 Binnenkort staat er een fotoshoot gepland, dan moet ik eraan geloven 😉

  Reply

Leave a Reply